SUPERLIGA EVROPE SE NE PREDAJE: Pravda je na našoj strani

Novosti online

08. 05. 2021. u 22:09

SUPERLIGA Evrope se raspršila kao mehur od sapunice posle nepunih 48 sati, ali nisu svi od 12 osnivača u potpunosti odustali od ideje kreiranja takmičenja koje bi im donelo značajnu finansijsku dobit.

СУПЕРЛИГА ЕВРОПЕ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Правда је на нашој страни

FOTO: AP

"Čuvari vatre" su Barselona, Real Madrid i Juventus koji su u zajedničkom saopštenju najavili da neće odustati od borbe.

- Klubovi osnivači primali su i i dalje dobijaju neprihvatljivi pritisak i pretnje od strane trećih lica kako bi povukli predloženi projekat i shodno tome odustali od svog prava da daju konkretne predloge kroz konstruktivni dijalog. To je nepodnošljivo sa pravne tačke i pravda je već sada na strani Superlige nalažući FIFA i UEFA da se uzdrže da preduzmu bilo kakvu akciju koja bi na bilo koji način mogla prejudicirati ovu inicijativu u toku njenog nastanka.

U nastavku se navodi da spremnost za kompromise postoji.

- Potpuno smo svesni različitosti mišljenja povodom ideje Superlige, shodno tome, morali smo da razmislimo o razlozima koji do toga dovode. Spremni smo da preispitamo prvobitni predloženi pristup. Međutim, bili bismo krajnje neodgovorni, ako bismo, svesni potreba i ekonomske krize fudbalskog sektora, napustili misiju pružanja efikasnih i održivih egzistencijalnih pitanja koja prete fudbalskom sektoru - kaže se u saopštenju ova tri kluba.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk