IRAC KOME ĆE LATINO TEMPERAMENT DOĆI GLAVE: Poznati komentator morao da izvinjava zbog izjave tokom prenosa, preti mu otkaz?

Novosti online

09. 05. 2021. u 08:55

NE stišava se bura posle polufinalnih okršaja Lige šampiona, a u centru pažnje sada su nefudbalske stvari. Na tapetu je poznati irski komentator, nekadašnji fudbaler Liverpula Džim Beglin.

ИРАЦ КОМЕ ЋЕ ЛАТИНО ТЕМПЕРАМЕНТ ДОЋИ ГЛАВЕ: Познати коментатор морао да извињава због изјаве током преноса, прети му отказ?

FOTO: Tviter

Irac je izazvao bes na društvenim mrežama pošto je crveni karton Anhela di Marije prepisao njegovom "latino temperamentu".

Usledile su kritike kolega, raznih udruženja i savesnih građana, na šta je Beglin  reagovao izvinjenjem na društvenim mrežama.

- Izvinjavam se što sam upotrebio kulturno osetljive reči tokom polufinala Lige šampiona. Pogrešno sam upotrebio rasistički stereotip. Ovo je bilo neprimereno i neprihvatljivo, reči imaju snažan uticaj i u potpunosti razumem težinu onoga što sam izrekao posle isključenja Di Marije. Ovo će mi biti lekcija za ubuduće - poručio je Džim Beglin.

Mnogi pripadnici zajednice koju je Irac uvredio prihvatili su izvinjenje, ali bilo je i onih drugih, zagriženih pristalica takozvane kensl kulture u SAD koji su zahtevali da Beglin dobije momentalni otkaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove