PSŽ IGRAO NEREŠENO SA RENOM: "Sveci" napravili neočekivan kiks i verovatno se oprostili od titule

Od stalnog dopisnika Pariz - Goran Čvorović

10. 05. 2021. u 00:17

NEREŠENIM rezultatom u nedelju uveče u 36. kolu francuskog fudblaskog prvenstva protiv Rena u gostima 1:1, PSŽ je došao u situaciju da ozbiljno strepi za odbranu titule.

ПСЖ ИГРАО НЕРЕШЕНО СА РЕНОМ: Свеци направили неочекиван кикс и вероватно се опростили од титуле

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Do kraja prvenstva su ostala još dva kola, a Lil pariskim "svecima" beži tri boda. PSŽ ima 76, a Lil 79.

Klubu sa severa Francuske u sledeća dva kola tako su dovoljni po pobeda i nerešen rezultat, bez obzira na to šta bude uradio PSŽ, pa da osvoje titulu.

Lilu je ostalo da odigra utakmice protiv osrednjih Sent Etjena i Anžea, što ne bi trebalo da budu nepremostive prepreke.

PSŽ je u nedelju uveče golom Nejmara s bele tačke poveo na samom kraju prvog poluvremena posle velikodušno dosuđenog jedanaesterca nad Kurzavom. Izjednačio je, posle kornera, preciznim udarcem glavom Žirasi u 70. minutu. PSŽ nije bio na visini, Ren je imao nekoliko prilika na kraju da povede, ali je golman Navas odličnim intervencijama spasao Parižane.

Trena naglasiti da je Presnel Kimpembe u 87. minutu dobio crveni karton posle jednog pogibeljnog starta, pa je PSŽ utakmicu završio s deset igrača.

Aktuelni šampion Francuske u preostale dve utakmice u šampionatu nastupa protiv Remsa i Bresta.

Pariski "sveci" u sredu igraju protiv Monpeljea u polufinalu Kupa Francuske i to će im biti prilika da bar u ovom takmičenju pokušaju da spasu sezonu.

Na osnovu plasmana u šampionatu Francuske, Parižani su se već plasirali za Ligu šampiona u sledećoj sezoni, dok je Ren nerešenim ishodom ostao u trci za Ligu Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)