"SAN MI JE DA SA ZVEZDOM IGRAM LIGU ŠAMPIONA": Falko pričao Italijanima o Beogradu i srpskom fudbalu

Novosti online

12. 05. 2021. u 15:58

FILIPO Falko došao je u zimskom prelaznom roku u Crvenu zvezdu iz Lećea kao veliko pojačanje, posebno za napad na Ligu šampiona. On je za medije u Italiji govorio o tome kako se snašao u Srbiji.

САН МИ ЈЕ ДА СА ЗВЕЗДОМ ИГРАМ ЛИГУ ШАМПИОНА: Фалко причао Италијанима о Београду и српском фудбалу

FOTO: M. Vukadinović

Otkrio je i kako se do sada snašao u srpskom fudbalu, kakav se fudbal igra u našoj zemlji, kao i to kakav je život u Beogradu.

- Mentalitet ovde je znatno drugačiji nego u Italiji. Navikavam se, jezik je očigledno velika barijera. Što se tiče tima radi se o dobroj grupi, lepo su me prihvatili i veoma sam srećan. Generalno sam zadovoljan, iako mi Kovid nije pomogao. Falćineli me je zarazio dok smo bili cimeri u Milanu, srećom obojica smo imali glavobolju i upalu mišića, ali nam je trebalo mesec i po dana da se vratimo u pravu kondiciju - počeo je Falko za italijanski "YSPORT".

Omaleni krilni napadač ističe da je zadovoljan trenutnom formom.

- To je za mene važno iako sam stigao tek u januaru. Svako voli kada osvoji Skudeto. Sada imamo priliku da osvojimo i Kup Srbije 25. maja. Zvezda nije osvojila "duplu krunu" 15 godina i nadam se da ćemo uspeti u tome. Trebalo mi je vremena da se priviknem, korona me je ometala, ali sam se ustalio i postigao četiri gola na poslednjih pet utakmica u oba takmičenja.

Italijane je zanimalo kako se odlučio da dođe u Zvezdu?

- U januaru sam dobio ponudu iz Beograda i smatrao sam da je vreme da napustim Italiju na neko vreme i iskusim nešto novo u inostranstvu. Ne samo drugi fudbal, već i kulturu... Kada sam stigao ovde bilo je jako hladno, -6 ili -7 svakoga dana, patio sam. Ali od marta zaista uživam u Beogradu jer je fantastičan grad sa sjajnom klimom od 30 stepeni. U Srbiji fudbal doživljavaju mnogo mirnije nego u Italiji, sa manje restrikicija...

FOTO: M. Vukadinović

Falko je pohvalio navijače Zvezde, iako još uvek nije imao priliku da igra pred punom "Marakanom". Takođe, istakao je da ne razmišlja o povratku u Italiju.

- Plasman u grupnu fazu (Lige šampiona, prim. aut.) bi bio san, ali to nije lako. Očekuju nas teške kvalifikacije, ali bi plasman u grupu bila velika satisfakcija jer bismo dobili još 5-6 jakih utakmica. Iskreno, ne razmišljam o povratku. Potpisao sam dugoročni ugovor sa Zvezdom i planiram da se dokažem u Srbiji. Trenutno ne razmatram druge solucije.

Italijan je uporedio fudbal koji se igra na Apeninima i u Superligi Srbije.

- Fudbal ovde je mnogo drugačiji jer ima mnogo manje taktike. Mi igramo Evropu pa smo navikli na taktiku, a ostali srpski klubovi nisu i ne vode puno računa o odbrani gola i defanzivi. Zato ih više primaju. Nisam se susreo sa šablonima kao što su u Italiji, srpski fudbal se dosta razlikuje.

Falko je za kraj izneo planove za budućnost.

- Uprkos stresnoj godini sa fizičkog aspekta, verujem da su golovi potrebni svakom igraču, pogotovo napadaču jer ga drže u životu. Nadam se da ćemo osvojiti Kup 25. maja i da ću potom debitovati u Ligi šampiona - zaključio je "Mesi iz Salenta".

Podsetimo, rival Crvenoj zvezdi u finalu Kupa biće Partizan, a utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk