VOJVODINA ZOVE ASISTENSTA SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Miroslav Tanjga se vraća na "Karađorđe"?

S.B.

12. 05. 2021. u 19:17

MIROSLAV Tanjga (56), fudbaler druge šampionske generacije Vojvodine, trenutno prvi asistent Siniši Mihajloviću na kormilu Bolonje, takođe je i prvi pik kluba sa "Karađorđa" za mesto šefa stručnog štaba, saznaju "Novosti".

ВОЈВОДИНА ЗОВЕ АСИСТЕНСТА СИНИШЕ МИХАЈЛОВИЋА: Мирослав Тањга се враћа на Карађорђе?

FOTO: EPA

Njegove vrednosti su veoma dobro poznate Novosađanima, s obzirom na činjenicu da je bio u fotelji sportskog direktora kluba i jasno je zašto u njemu vide stratega za preuzimanje ekipe od Nenada Lalatovića.

Imao je uspešnu igračku karijeru u kojoj je za 16 godina nastupao za vinkovački Dinamo, sa Vojvodinom i Crvenom zvezdom osvojio titule šampiona Jugoslavije, a sa našim najtrofejnijim klubom i titulu prvaka sveta. Igrao je i za Fenerbahče, berlinsku Hertu i Majnc.    

U italijanskom fudbalu je već gotovo pet godina, prvi je pomoćnik Mihajloviću s kojim ga vezuje dugogodišnje prijateljstvo i petostruko kumstvo. Radio je kao skaut dve godine u Majncu a zatim isti posao za Milan, Torino i reprezentaciju Srbije.

Ugovor sa Bolonjom, koju je vodio tokom Mihajlovićevog odsustva, na snazi je još dve godine, a jednako tako aktuelan je i moguć prelazak u Juventus. Pitanje je da li će pored svih tih izazova i motiva u Kalču, kao i ugovore koji ga obavezuju, Tanjga prelomiti, spakovati kofere i vratiti se u Novi Sad. Očigledno da uprava Novosađana igra na notu emocija, s obzirom na to da je poznata Tanjgina privrženost Vojvodini.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!