PARTIZAN - FABRIKA TALENATA: Stanojević brusi 14 bisera

M. B.

13. 05. 2021. u 09:00

FUDBALSKA fabrika talenata iz Humske odavno je nešto po čemu fudbalska Evropa prepoznaje Partizan.

ПАРТИЗАН - ФАБРИКА ТАЛЕНАТА: Станојевић бруси 14 бисера

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su konstatno u vrhu sa holandskim Ajaksom, a najnovija istraživanja Internacionalnog centra za sportske studije (CIES) pokazuju da se ovaj klub visoko kotira u Evropi po broju igrača licenciranih za ovu sezonu, koji su ponikli u školi u "Zemunelu".

OLIMPIJAKOS PRATI JOVIĆA

TALENAT Nemanja Jović/FOTO: M. Vukadinović

OLIMPIJAKOS ovog leta vraća u svoje redove Svetozara Markovića, koji je imao odličnu sezonu u redovima crno-belih, a prema pisanju grčkog lista "Fos", atinski crveno-beli pomno prate razvoj 19-godišnjeg Nemanje Jovića.

Grci ne navode da se trenutno bilo šta dešava na realizaciji transfera, a činjenica da je mlađani vezista u tefteru sportskog sektora Olimpijakosa ukazuje na to da bi uskoro mogli da uslede i konkretniji potezi.

Strateg "valjka" Aleksandar Stanojević, tako, trenutno računa na čak 14 igrača koji su ponikli u Partizanu, što je dovoljno za deobu 13. mesta na Starom kontinentu, ali i za prvo mesto kada je reč o srpskim superligašima. Na vrhu su češka Sigma, francuski St. Etjen i španski Real Sosijedad sa 16 igrača, a zanimljivo je da Mančester junajted i Liverpul imaju samo jednog fudbalera manje trenutno koji je prve fudbalske korake učio na "Old Trafordu", odnosno "Enfildu".

Kada su srpske prilike u pitanju, odmah ispod Partizana je Rad, u čijim redovima se trenutno nalazi 13 fudbalera poniklih na Banjici. Slede Čukarički i Mačva sa po 11, dok Vojvodina i Mladost iz Lučana računaju na deset takvih igrača. Zanimljivo je da je aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda tek na 12. mestu sa svega pet fudbalera, a na samom dnu je Proleter iz Novog Sada koji nema u igračkom kadru nikoga ko se za početak karijere opredelio u ovom klubu.

SUPERLIGA

1. Partizan 14
2. Rad 13
3. Čukarički 11
4. Mačva 11
5. Vojvodina 10
6. Mladost 10
7. Spartak 9
8. Napredak 7
9. Radnički 6
10. Voždovac 6
11. Bačka 6
12. C. zvezda 5
13. Novi Pazar 5
14. Metalac 5
15. Javor 2
16. Radnik 2
17. Inđija 2
18. Zlatibor 1
19. TSC 1
20. Proleter 0

Partizan predvode Jović, Stevanović, Pavlović, Štulić... koji već uveliko imaju pristojnu minutažu kod trenera Stanojevića. S druge strane Topčiderskog brda, trener Dejan Stanković se oslanja na umešnost Gavrića, Nikolića, Erakovića (trenutno povređen)...

Da podsetimo, Partizan je prilikom jesenje analize "ambasadora" kluba u raznim ligama širom Evrope bio na prvom mestu istraživanja CIES sa čak 85 fudbalera koji su ponikli u "Zemunelu", a igraju na raznim adresama po Starom kontinentu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)