KOLENA NISU IZDRŽALA: Legenda Ekvadora i Mančester junajteda okačio kopačke o klin (FOTO)

Novosti online

13. 05. 2021. u 16:11

EKVADORSKI fudbaler Antonio Valensija objavio je da se povlači iz fudbala. Nekadašnji kapiten Mančester Junajteda mora da okonča karijeru zbog hroničnih problema sa kolenima.

КОЛЕНА НИСУ ИЗДРЖАЛА: Легенда Еквадора и Манчестер јунајтеда окачио копачке о клин (ФОТО)

EPA/EFE

- Povreda se desila kada sam imao 29 godina, probao sam da nastavim bez operacije, funkcionisalo je ali svaki put kada se bol pojavljivao bilo je sve teže i došlo je vreme da se zahvalim ovom divnom sportu. Teška je odluka jer osećam da sam mentalno jak, ali ima nečeg što ne valja u mom telu. Tužno je gledati saigrače koji treniraju 100 odsto, a da ti moraš da odeš sa treninga. Nije u redu prema mojim saigračima koji treniraju 100 odsto, a da sam ja na 40 - rekao je Valensija.

Ekvadorac je u karijeri nastupao za El Nasional, zatim je bio u Viljarealu, Viganu, deset godina u Mančester Junajtedu sa kojim se razišao 2019. godine. Igrao je potom za LDU Kito i Keretaro.

Sa Junajtedom je osvojio dve Premijer lige, jedan FA Kup, a 2017. je podigao pehar Lige Evrope. Sa ekvadorskom reprezentacijom, za koju je nastupio 99 puta je igrao u dva navrata na Svetskom kupu.

Od Valensije su se oprostili nekadašnji saigrači Rio Ferdinand i David De Hea.

- Kakva karijera, kakav čovek... Jedan od najskormnijih ljudi koje poznajem. Valensija je prilično stidljiv, ali je kroz taj stid uvek znao da me zasmeje. Fenomenalan profesionalac, uvek je ostajao poslednji u teretani. Bilo je zadovoljstvo igrati sa tobom. Uživaj u penziji Tonio - napisao je legendarni štoper na svom Tviter profilu.

- Uživak u penziji, brate. Čestitke na uspešnoj karijeri - napisao je golman junajted De Hea.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)