ŠAMPIOM ŠPANIJE JE MADRIDSKI KLUB: Ostaje nepoznanica - Atletiko ili Real

G. K.

15. 05. 2021. u 22:16

DVA kola pre kraja španskog prvenstva u šampionskoj trci je ostala jednačina sa dve nepoznate nakon što je remijem sa Levanteom (3:3), Barselona ispala iz borbe za pehar, pa će gotovo izvesno za novog prvaka biti krunisan jedan od dva tima iz Madrida - Real ili Atletiko.

ШАМПИОМ ШПАНИЈЕ ЈЕ МАДРИДСКИ КЛУБ: Остаје непознаница - Атлетико или Реал

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

U boljoj poziciji se nalaze "jorgandžije", koje imaju dva boda više od "kraljevskog kluba" i slobodu da budu kovači svoje sudbine jer do kraja prvenstva treba da ostvare dve pobede, prvo danas nad Osasunom (18.30), a onda i naredne nedelje na gostovanju Valjadolidu kako bi došli do 11. titule, a prve od sezone 2013/2014.

Što se tiče izabranika Zinedina Zidana, oni pored toga što imaju dosta teži raspored, moraju pored trijumfa u svojim susretima da vrebaju potencijalni kiks gradskog rivala. "Blankosi" ne igraju ubedljivo, a pritom imaju i velike probleme sa povredama koje ih prate od početka sezone. U poslednje dve runde će morati da savladaju dva tima sa kojima su i te kako imali problema da izađu na kraj i u mnogo boljim sezonama od ove. Štaviše, upravo ih je Bilbao početkom januara pobedio u Superkupu (2:1).

Kada govorimo o Barseloni, bilo bi pošteno reći da je ona sama sebe "ubila", prvo porazom od Granade pre tri sedmice, kada je mogla da izbije na čelo tabele, a onda i već pomenutim prošlonedeljnim remijem sa Levanteom. Katalonci do kraja imaju na papiru lak raspored (Selta i Eibar), ali papir vrlo često može da prevari pošto se ekipa iz Viga nalazi u možda i najboljoj formi u ligi zabeleživši četiri pobede u nizu, dok je Eibar u grčevitoj borbi za opstanak što ga stavlja u poziciju izuzetno nezgodnog protivnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk