MENJA SE FORMAT TAKMIČENJA U SERIJI "A": Manje učesnika i plej-of?!

Novosti online

17. 05. 2021. u 19:31

POSLE Francuske i u Italiji se priča o mogućim promenama najjačeg ranga fudbalskog takmičenja.

МЕЊА СЕ ФОРМАТ ТАКМИЧЕЊА У СЕРИЈИ А: Мање учесника и плеј-оф?!

Arhiva Novosti

Čelnici liga u pomenutim državama uveliko razmišljaju koji bi bio najbolji način da zadrže visok nivo takmičenja, a nema sumnje da je to smanjenje broja učesnika.

I Liga 1 i Serija A trenutno imaju po 20 učesnika, ali razmišljaju o smanjivanju na 18. Francuzi od sezone 2022/23, a Italijani godinu dana kasnije. Dok bi u Italiji mogao da se uvede i plej-of. 

O mogućim promenama govorio je predsednik italijanskog Saveza, Gabrijele Gravina.

- Postoji ideja, a projekat ću uskoro predstaviti svima koje obuhvata. Ako se ostvari, od sezone 2023/24. imaćemo Seriju A sa 18 klubova, ali plan je da radimo na reformi kompletnog italijanskog fudbala, ne samo Serije A. Mnoge federacije razmišljaju o ligama sa 18 klubova, ali i uvođenju plej-ofa i plej-auta, izjavio je Gravina na konferenciji za medije tokom koje je produžen ugovor selektoru Robertu Mančiniju.

Najjači rang italijanskog fudbala više puta u svojoj istoriji menjao je broj učesnika. Najmanje ih je bilo 16, a najviše 21. Poslednja promena napravljena je uoči sezone 2004/05, kada je broj klubova povećan sa 18 na 20.

Italijani su fudbalsko prvenstvo osnovali još davne 1898. godine, a u postojećem formatu, kao liga, igra se od 1929.

(Mozzart sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali