OPERACIJA BENZEMA: Tajni pregovori o povratku napadača Reala u reprezentaciju trajali od marta

Đ. S.

19. 05. 2021. u 20:55

SELEKTOR Francuske Didije Dešan nije želeo previše da zalazi u detalje povratka Karima Benzeme u reprezentaciju.

ОПЕРАЦИЈА БЕНЗЕМА: Тајни преговори о повратку нападача Реала у репрезентацију трајали од марта

Foto: EPA-EFE/FRANCK FIFE/POOL

Svoj (ne)očekivani potez, predvodnik prvaka planete, objasnio je frazom da je "nacionalni tim iznad svega", ali je u franuskoj štampi povratak otpisanog ipak glavna tema dana, a cela operacija je prema pisanju "Ekipa" počela još u martu.

- Ne mogu reći o čemu smo pričali, ali najvažnije je da se vratio u ekipu i da smo postigli dogovor koji je najbolji za tim. Neću otkrivati detalje, to će ostati između nas, ali pričali smo o svemu. Imao sam problema i s nekim drugim igračima, ali mislim da je reprezentacija iznad svega, ne pripada meni - rekao je trener osvajača svetske krune.

Dakle, u martu je došlo do prvog kontakta između Dešana i Benzeme, koji je, podsetimo, 2015. sklonjen iz A tima zbog optužbi da je ucenjivao tadašnjeg saigrača Matjea Valbuenu snimkom sa pornografskim sadržajem. Kako je opisanu u tekstu "Ekipa", Didije i Karim su se posle svega toga sastali uživo kada je napadač Reala ipak uspeo da ubedi selektora da se vrati u jato čime je formiran jedan od najjačih napada na predstojećem Evropskom prvenstvu (od 11. juna do 11. jula).

Problemi sa povredama i lošom formom aktuelnih špiceva vratili su golgetera Real Madrida, koji igra jednu od najboljih sezona u karijeri (29 golova, osam asistencija), u vidokrug selektora. Trener "galskih petlova" nije mogao da ostane imun na Benzemina izdanja, za čiji je povratak u reprezentaciju više puta lobirao i Zinedin Zidan, pa se sa "aminom" prvog čoveka francuskog Saveza krenulo u konačnu realizaciju plana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)