SEZONA APSURDA U SUPERLIGI: U Srbiji malo i 31 pobeda

N. I.

19. 05. 2021. u 21:59

U SEZONI punoj apsurda, priča o neregularnosti i nameštanjima rezultata, možda se u Superligi najteže snašao Partizan, kojem ni "pun gas" na proleće nije doneo - ništa!

СЕЗОНА АПСУРДА У СУПЕРЛИГИ: У Србији мало и 31 победа

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su pre dva dana porazom, tek petim u sezoni, u Lučanima protiv Mladosti (0:1) završili trku sa 31 pobedom i gol razlikom 95:20, u kojoj je ubedljivo najbrže i najsnalažljivije trčala Crvena zvezda koja je ostvarila 35 trijumfa.

Domaća Superliga je otvorila ogromnu Pandorinu kutiju onog dana kada je FSS odlučio da bude milostiv i da prošlog leta, tobože zbog korone, nikoga ne izbaci iz elitnog ranga i da ove sezone trku trči čak 20 timova. U zemlji u kojoj je, nažalost, fudbal postao predmet lečenja tuđih frustracija, pogodan teren za malverzacije i prevare, pred kraj sezone se sve pretvorilo u cirkus.

Znali su crno-beli svojim greškama tokom prvog dela sezone da skupo plate već spakovane bodove u džepu, ali ostaje nejasno kako je moguće da se Superliga Srbije toliko po kulisama i "majstorima na trapezu" razlikuje od onih najozbiljnijih liga širom Evrope. Ili još konkretnije: kako je Mančester sitiju u Premijer ligi, sa takođe 20 timova, dovoljno tek 26 pobeda za prvo mesto? Kako je Bajernu u Bundesligi sa 18 ekipa dovoljno 23 trijumfa, ili Interu u Seriji A sa 20 klubova 27 "trojki" za pehar?

Isto tako, u okruženju, prvaci ili lideri imaju mnogo manje trijumfa od crno-belih, koji su drugoplasirani na tabeli: Dinamo Zagreb 25 (Hrvatska), Budućnost 22 (Crna Gora), Maribor 16 (Slovenija)...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)