"MORATE NA TEREN I TAČKA!" FIFA naredila rivalu Srbije, Brazilu, da pred Mundijal igra sa Argentinom

Novosti online

09. 05. 2022. u 20:07

PREKINUTA utakmica između Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ne samo da će morati da se odigra, već je FIFA odredila i prilično neobičan termin za nju, a potom je odbila žalbu pomenutih takmaca, koji su poželeli da, prosto, ne igraju.

МОРАТЕ НА ТЕРЕН И ТАЧКА! ФИФА наредила ривалу Србије, Бразилу, да пред Мундијал игра са Аргентином

FOTO: EPA

Podsetimo, samo što je počeo duel ovih južnoameričkih rivala 5. septembra 2021. u Sao Paolu, u sedmom minutu su predstavnici brazilskih zdravstvenih vlasti i federalne policije upali na teren kako bi priveli trojicu Argentinaca koji su prekršila zdravstvene "korona-protokole".

Brazilske vlasti ranije su bile odredile obavezni karantin za argentinske fudbalere koji igraju u Velikoj Britaniji koja je tada bila žarište novog soja koronavirusa. A onda su, na očigled celog sveta, prekinule jedno od najvećih rivalstava u svetu fudbala, da bi "prekršioce propisa (pravo s terena) uhapsili".

I, iako do klasičnog odlaska u zatvor nije bilo, izrečene su potom određen kazne (Argentinci Martinez, Romero, Lo Selso i Buendija suspendovani su na dve utakmice zbog laganja u vezi sa karantinom u Engleskoj), zatim su i jedna i druga reprezentacija prošle na Mundijal, ali - FIFA im je naredila da prekinuti meč ipak moraju da odigraju.

I to 22. septembra 2022.

Prilično je čudan taj termin, jer ovogodišnji Mundijal u Kataru počinje nepuna dva meseca kasnije, 21. novembra. Sam Brazil 24. novembra igra svoj prvi meč na tom šampionatu sveta, protiv reprezentacije Srbije.

Žalili su se i Brazilci i Argentinci na pomenutu odluku svetske kuće fudbala, ali - uzalud.

FIFA je, naime, danas potvrdila da "utakmica, prosto, mora da se odigra (u pomenutom terminu)", a jedina stvar koja bi mogla da prija Brazilu i Argentini je što je "delimično smanjena novčana kazna za oba Saveza, zbog prekida meča".

Podsetimo, pored Srbije i Brazila, u grupi G su još i Švajcarska i Kamerun, dok je Argentina u grupi C zajedno sa Meksikom, Poljskom i Saudijskom Arabijom.

Bonus video: Neobična soba na Mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)