OZBILJNA SITUACIJA: Dragan Stojković Piksi zbog Aleksandra Mitrovića otputovao u London

Novosti online

07. 10. 2022. u 15:49

SITUACIJA u kojoj se našao Aleksandar Mitrović naterala je selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija, da otputuje u London.

ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА: Драган Стојковић Пикси због Александра Митровића отпутовао у Лондон

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Srbija je 24. oktobra posle preokreta pobedila u Ligi nacija Švedsku uz tri gola Aleksandra Mitrovića, a upravo je on povređen u samoj završnici meča.

Njega je Lindelof oštro, s leđa udario po nozi i on je odmah potom zamenjen.

Nedugo zatim, tokom TV prenosa, bilo je prikazano kako Mitrović u društvu (takođe  zamenjenog, ali ne i povređenog) kapitena Tadića sedi na klupi za rezerve.

I, tu je moglo da se uoči da je oko skočnog zgloba našeg najboljeg reprezentativnog strelca svih vremena velika kesa s ledom:

Aleksandar Mitrović sa ledom oko stopala uzavršnici meča Srbija - Švedska / Printskrin: RTS

Iako je Mitrović "stisnuo zube" i tri dana kasnije zaigrao protiv Norveške, čak i postigao gol kojim je ozvaničio prolazak Srbije u elitnu, "A" diviziju Lige nacija, situacija s njim nije najsvetila. 

Naime, Mitrović je prošlog vikenda na meču Premijer lige protiv Njukasla obnovio povredu pomenutog skočnog zgloba.

U saopštenju Fudbalskog saveza Srbije (FSS) se navodi da je Stojković želeo da se na licu mesta vidi sa najboljim strelcem u istoriji nacionalnog tima i da sazna nešto više o stepenu povrede napadača Fulama.

Stojković i Mitrović su, između ostalog, razgovarali i o planu i programu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru.

Selektor Srbije je na kraju poželeo Mitroviću da što pre sanira povredu i da nastavi sa odličnim igrama za Fulam.

Fudbalska reprezentacija Srbije - raspored mečeva

Srbija će na Mundijalu, koje je na programu od 20. novembra do 18. decembra, igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Prvu utakmicu na Mundijalu Srbija igra protiv Brazila 24. novembra. Pre toga je i prijateljski meč 18. novembra protiv Bahreina u Rifi, koji je jedina preostala provera "orlova" do šampionata planete.

Piksi na važnom zadatku

Selektor našeg nacionalnog tima nastaviće u predstojećem periodu da obilazi reprezentativace Srbije širom Evrope. Ali, i ne samo to.

Stojković će sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije otputovati u Frankfurt gde je u nedelju od 12 časova žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Naša reprezentacija nije od 2000. godine bila učesnik šampionata Evrope, a Stojković je kao kapiten predvodio tadašnju reprezentaciju SR Jugoslavije na EP u Belgiji i Holandiji.

 

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)