PA, DA LI JE MOGUĆE?! FIFA odlučila ko sudi Srbija - Švajcarska

Novosti online

01. 12. 2022. u 08:00

SVETSKO prvenstvo u fudbalu je u punom jeku u Kataru, a kako se približila i utakmica Srbija - Švajcarska, FIFA je odlučila ko će biti sudija na tom meču 3. kola grupe G, od koje zavisi ko ide u nokaut fazu Mundijala.

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ФИФА одлучила ко суди Србија - Швајцарска

Tanjug/AP

U pitanju, naravno, nije Feliks Brih koji je drastično oštetio "orlove" na prethodnom šampionatu sveta (kada nije dosudio očigleadan prekršaj za penal nad Aleksandrom Mitrovićem) ...

...  ali jeste čovek koga Švajcarska i te kako pamti po dobru - Fernando Rapaljini, 44-godišnjak iz Argentine.

On je na ovom Mundijalu već sudio, i to duel Maroko - Hrvatska (0:0).

U aktuelnoj sezoni pokazao je da voli da sankcioniše igrače žutim kartonima, jer je u prvenstvu Argentine i južnoameričkim kupovima prosečno pokazivao skoro šest po utakmici, a na 28 mečeva je isključio čak šestoricu fudbalera.


Počeo je da u argentinskoj Primeri sudi 2011, a tri godine kasnije postao je FIFA arbitar.


Prvi je sudija van evropskog kontinenta koji je delio pravdu na Evropskom prvnestvu (2021. meč Ukrajina - Severna Makedonija), u sklopu saradnje UEFA i KONMEBOLA-a, a sudio je potom i Hrvatska - Škotska, te Francuska - Švajcarska.


Taj meč Francuska - Švajcarska je, inače, odigran u osmini finala pomenutog šampionata "starog kontinenta" i iznedrio je najveći uspeh koji je Švajcarska ikada ostvarila na prvenstvima Evrope:

"Sajdžije" su tog 28. juna 2021. u Bukureštu odigrale 3:3 sa Francuskom, pa su zatim savladale favorita penalima 5:4 (Mbape je prokockao jedanaesterac u poslednjoj seriji), te je Švajcarska tako prvi put u svojoj istoriji ušla u četvrtfinale.

Švajcarci, koji su na tom meču imali dvostruko manji broj šuteva ka golu od rivala, ali i žuti karton više (4:3), potom su u četvrtfinalu EURO 2020 izgubili od Španije (1:1, pa penalima 1:3).

Inače, asistenti Rapaljiniju u petak na stadionu "974" biće sunarodnici Huan Pablo Belati i Dijego Bonfega, a četvrti sudija biće Kanađanin Kevin Ortega.

Za VAR će biti zadužen Argentinac Mauro Viljano kome će pomagati Čileanac Hulio Baskuan, dok će ofsajde pregledati u video-sobi dvojica Urugvajaca, Nikolas Teran i Leodan Gonzalez.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske u petak od 20 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu, koja se igra kad i Brazil - Kamerun, možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (13)