SRBIJI NI POBEDA NIJE GARANT NOKAUT FAZE: Kako "orlovi" mogu do osmine finala Svetskog prvenstva

Novosti online

02. 12. 2022. u 09:23

Fudbaleri Srbije danas igraju odlučujući meč grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru, a rival je neugodna i organizovana Švajcarska, koju ne pamtimo po dobru sa prethodnog Mundijala.

СРБИЈИ НИ ПОБЕДА НИЈЕ ГАРАНТ НОКАУТ ФАЗЕ: Како орлови могу до осмине финала Светског првенства

FOTO: Tanjug/AP

Taj duel na programu je večeras od 20 sati, na famoznom stadionu "974" koji je poznat po tome što je izgrađen od kontejnera. U istom terminu, igraće se i duel između Brazila i Kameruna, koji takođe utiče na prolaz Srbije u drugu fazu takmičenja, a evo šta je sve potrebno Piksijevim orlovima kako bi obezbedili bar jednu utakmicu u nokaut fazi:

U ovom trenutku, posle dva kola, Brazil zauzima prvo mesto sa 6 bodova, Švajcarska ima 3, dok Srbija i Kamerun imaju po 1 bod.

Kako bi Srbija obezbedila prolaz u nokaut fazu, večeras mora da savlada starog dužnika, selekciju Švajcarske i to je jedini rezultat sa tog meča koji odgovara ekipi Dragana Stojkovića Piksija. U bilo kom drugom slučaju, Srbija završava takmičenje.

Što se pak tiče drugog meča, on može biti od velike pomoći Srbiji, ali samo ukoliko slavi Brazil. Remi komplikuje situaciju, a trijumf Kameruna otvara i novi nivo kalkulacija i gledanje gol-razlike.

FOTO: Tanjug/AP

 

Svoje šanse ima i Švajcarska, koja može u nokaut fazu i remijem sa Srbijom, dok bi pobedom nad orlovima bili sigurni učesnici osmine finala Mundijala. Naravno, ukoliko Brazil savlada Kamerun, što se, uprkos brojnim promenama u timu karioka, ne dovodi u pitanje.

Brazil je siguran učesnik druge faze, a pobedom mogu samo da potvrde mesto u narednoj rundi, ali i pomognu Srbiji ili Švajcarskoj. Ono što je kariokama sada cilj jeste prvo mesto u grupi, pa je to dodatni motiv, da iako sa izmenama u timu, savladaju Kamerunce. 

Kamerun pak ukoliko želi nokaut fazu mora da iznenadi Brazil, ali i da prati šta će učiniti Švajcarska.

Što se pak gol-razlike tiče, koja se računa samo u situacijama istog broja bodova, Srbija je trenutno najlošija "-2", Kamerun je na "-1", Švajcarci na nuli, a Brazilci u plusu "+3".

Ukoliko nakon večerašnjih mečeva, dva tima imaju isti broj bodova, gledaće se gol-razlika. Tačnije, ukoliko Kamerun bude bolji od Brazila sa 1:0, Srbija mora da juri pobedu od 2:0. Orlovi bi drugu fazu obezbedili zbog više postignutih golova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (6)