NAJEFIKASNIJI, A "FENJERAŠI"! Neslavan mundijalski rekord Srbije

Đ. S.

03. 12. 2022. u 21:50

NIKO nikad kao "orlovi". Rečenica koju smo čuvali za neki lepši podatak, ipak mora da se iskoristi u kontekstu kojem se niko nije nadao. Srbija je prva reprezentacija koja je u 92 godine dugoj istoriji svetskih prvenstava postigla pet golova, a završila kao poslednja u grupi. Najefikasniji - a "fenjeraši".

НАЈЕФИКАСНИЈИ, А ФЕЊЕРАШИ! Неславан мундијалски рекорд Србије

FOTO: Profimedia

Ofanzivni potencijal koji nijednog trenutak nije bio upitan, selekcija Dragana Stojkovića je iskoristila protiv Kameruna (3:3) i Švajcarske (2:3). Da nije porozne odbrane koja je kapitulirala osam puta, možda je ovaj podatak mogao da bude i pozlaćen prolaskom u osminu finala.

Poređenja radi, Italija je 2010. takođe bila najefikasnija u grupi, ali je završila kao poslednja sa četiri postignuta pogotka. Doduše, isto je imala i Slovačka koja je prošla dalje. Isto važi i za SSSR koji je 1990. takođe uz četiri gola poneo "fenjer", ali je i njihov tadašnji rival, Rumunija imala isto "recki" u koloni efikasnosti.

Još jedan paradoks koji oslikava katarsko putešestvije "orlova" je i da je golman Vanja Milinković-Savić uz Vojćeha Ščesnog golman koji je imao najviše odbrana u grupnoj fazi turnira - 16. Ali, naša defanziva je druga najporoznija sa osam primljenih golova.

- Ostaje veliki žal za ovu grupu ljudi koja zaista mnogo vredi, ujedinjeni i uzdignute glave pripremamo se za ono što nam sleduje - poručio je Vanja preko "Instagrama".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)