"BIO I OSTAO PROVOKATOR"! Švajcarci žestoko udarili na DŽaku: Znao je šta Jašari znači Srbima

Novosti online

05. 12. 2022. u 12:29

Mnogo prašine se diglo oko ponašanja Granita Džake na meču Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Kataru. Iskusni vezista je ulazio u sukobe sa "orlovima", a nakon meča je slavio u dresu na kome je pisalo "Jašari", što je po mnogima bila jasna referenca na Adema Jašarija, teroristu i jednog od čelnih ljudi OVK koji je ubijen 1998. godine u selu Donje Prekaze.

БИО И ОСТАО ПРОВОКАТОР! Швајцарци жестоко ударили на Џаку: Знао је шта Јашари значи Србима

Tanjug/AP

Sada je i u švajcarskim medijima počelo da se piše o tome kako ovakvo ponašanje Granita Džake škodi nacionalnom timu i reputaciji Švajcarske, pa je u tekstu pod naslovom "Džaka jeste i ostaje prokovokator" u uglednom švajcarskom mediju "NZZ" detaljno pisano o ovom slučaju.

Sam vezista Švajcarske je rekao da njegov gest nije imao nikakve veze sa Ademom Jašarijem već sa Ardonom Jašarijem, mladim defanzivnim vezistom koji je u timu Švajcarske, a po pisanjima engleskih medija FIFA je prihvatila to objašanjenje i rešila da Džaku poštedi bilo kakve kazne. Ipak, u tekstu Tomasa Rosera, dopisnika "Noje Ciriher Cajtunga" iz Beograda, stoji: 

"Gestovi kapitena Švajcarske su isprovocirali drugačije reakcije širom Balkana. Mišljenja su različita o Džakinom hvatanju za međunožje. Dok su srpski mediji isprovocirani, kosovski slave uspeh njihovih predstavnika na Svetskom prvenstvu", navodi se u tekstu.

U tekstu se navodi da ubistvo Adema Jašarija nije do kraja rasvetljeno, a naglašava se da je Džaka jasno znao da u Srbiji za Ardona Jašarija malo ko zna, dok se prezime Jašari isključivo vezuje za Adema Jašarija ubijenog 1998. godine.

Ovaj tekst je izazvao velike reakcije i u kosovskih medijima, pa je "Koha" ljutito reagovala tekstom u kome se navodi da je autor ovog teksta sportski novinar koji ne zna ništa o istoriji sukoba na Kosovu i o Ademu Jašariju. 

(Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (5)