"A HTELI SMO DA OSVOJIMO SVET!" Švajcarska "brutalno" izbačena sa Svetskog prvenstva, njeni mediji u očaju

Novosti online

06. 12. 2022. u 22:39

ŠVAJCARSKA ne samo da je ispala sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2022, već je doživela izuzetno bolan poraz: Portugal se na kraju poigravao sa "sajdžijama", a takav epilog teško je pao švajcarskim medijima.

А ХТЕЛИ СМО ДА ОСВОЈИМО СВЕТ! Швајцарска брутално избачена са Светског првенства, њени медији у очају

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Portugalci su deklasirali Švajcarsku sa čak 6:1 u osmini finala Mundijala u Kataru, pa i ne čude reakcije pomenutih sredstava javnog informisanja u "zemlji satova, banaka i sira".


"Nemilosrdno smo izbačeni sa Svetskog prvenstva", na naslovnoj je strani tiražnog švajcarskog "Blika", čiji izveštaj ima nadnaslov "Brutalni Portugal", a naslov: "Portugal bez milosti izbacio naš nacionalni tim sa turnira".


U samom tekstu se navodi da su se Portugalci "ponašal u skladu sa pravilima fudbalske umetnosti" i to "ne uz pomoć Ronalda, već njegove zamene", Gonsala Ramoša, trostrukog strelca.


"Počeli smo sa snom o prvom četvrtfinalu Mundijala od 1954", ističe ovaj list, a završili sa šest primljenih golova. "Prvi je primljen niotkud", kada se "činilo da je Portugal ranjiviji u odbrani, ali je bio daleko konkretniji u napadu", a onda je "posle odličnog slobodnjaka Šaćirija, Pepe udvostručio prednost, koja je mogla biti i veća do poluvremena da Somer nije tada odlično branio". 


Ipak, on je još četiri puta savladan, a iako je "rezervisti Ronaldu poništen gol, za pola tuceta u mreži Švajcarske pobrinuo se Leao, ujedno i za najteži poraz ove reprezentacije na prvenstvima sveta".


Popularni švajcarski portal "Tagesancajger" je za naslov odabrao: "Hteli smo da osvojimo svet, a doživeli smo debakl". Tome je dodao i uvod koji je glasio: "Švajcarska je loše počela protiv Portugala i onda popustila. Zbog 1:6, ispuštena je prilika da se igra četvrtfinale Mundijala protiv Maroka".


Portal "20min" je izveštaj naslovio rečima "Ode mundijalski san! Užasna reprezentacija doživela brodolom protiv Portugala!", a u podnaslovu je epilog opisan ovako:


"Švajcarski nacionalni tim je eliminisan sa Svetskog prvenstva u osmini finala, a Mundijal je okončan uz prasak".

 

Na portalu "Novosti" vas, u posebnoj sekciji, čekaju sve najnovije, najvažnije i najzanimljivije vesit vezane za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)