TAKO SE TO RADI: Doživotna suspenzija i hapšenje u Bostonu!

Novosti online

31. 05. 2021. u 09:32

IAKO prva runda još nije gotova, u dosadašnjem delu NBA plej-ofa smo videli i treći incident zbog kojeg je jedan od navijača zauvek proteran sa košarkaških gledališta.

ТАКО СЕ ТО РАДИ: Доживотна суспензија и хапшење у Бостону!

Foto AP

Nakon što je jedan navijač Njujorka pljunuo plejmejkera Atlante Treja Janga, a jedan navijač Filadelfije polio kokicama plejmejkera Vašingtona Rasela Vestbruka, desio se još jedan skandal.

Jedan navijač Boston Seltiksa nije shvatio koliko ozbiljno NBA ekipe shvataju ovakve ispade – pošto su pomenutim pristalicama svojih timova izdali doživotne zabrane prisustva utakmicama – pa je rešio da okuša sreću.

To je uradio tokom četvrte utakmice između Bruklin Netsa i Boston Seltiksa u „TD Garednu“, kada je plejmejkera Netsa Kajrija Irvinga, inače bivšeg igrača Bostona, gađao flašom.

Irving je uspeo da pukom srećom izbegne flašu i nije se oglašavao posle meča, a navijač koji ga je gađao ne samo da je dobio doživotnu suspenziju sa utakmica Bostona – već je i uhapšen.

„Odrastite već jednom i uživajte u utakmicama. Ne vrti se svet oko vas... Znamo kakvi su ti ljudi iz Bostona. Znamo sa koliko strasti imaju prema Kajriju, i dalje su ljuti na njega“, objasnio je posle meča Kajrijev saigrač Kevin Durent.

Netrpeljivost navijača Seltiksa prema Irvingu datira još iz 2019. godine, kada je odlučio da napusti tu ekipu i pređe u Bruklin.

Navijači su iskusnog plejmejkera okrivili da je pobegao iz Bostona ne ispunivši obećanja koja im je dao, a mediji su u više navrata preneli da se ponašao neprikladno prema saigračima.

Vatru je Kajri potpalio pred povratak u Boston upravo u ovoj seriji, kada je naveo da se nada da će navijači Seltiksa „komentarisati samo košarku“ i da se nada da neće čuti „suptilno rasističke prozivke sa tribina“.

To da među navijačima sedamnaestostrukog NBA šampiona ima rasista nije tajna, čega su i svesni sami tamnoputi košarkaši te franšize.

„Tužno je i gnusno čuti (vređanje Irvinga), jer, iako se radi o našim protivnicima, i mi imamo igrače na koje se odnose te rasističke 'prozivke', a od nas očekujete da se borimo za vas“, izjavio je bek Bostona Markus Smart.

To nije prvi put da Smart ukazuje na rasizam u Masačusetsu, pošto je sa javnošću podelio zanimljivu priču prošle godine.

On je, kako je naveo, bio žrtva rasističkih uvreda od strane jedne žene – koja je, inače, nosila dres Bostona – kada joj je rekao da se pomeri sa ulice kako bi izbegla potencijalnu saobraćajnu nesreću.

„Na sekundu sam se osećao kao da ne mogu da dišem... U sekundi više nisam bio čovek. Ta žena u meni nije videla ljudsko biće. Bio sam zabavni program. I ništa više. I, verujte mi, morao sam da dam sve od sebe kako je ne bih izvređao“, objasnio je tada 27-godišnjak rođen u Dalasu.

Bruklin i Boston se sastaju u prvoj rundi plej-pofa Istoka i trenutno je 3-1 za Netse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer