KRAJ (NI)JE BLIZU: Mega želi plasman u finale, a Partizan da produži seriju

G. KELIĆ

03. 06. 2021. u 09:30

MEGA za prvo finale, a Partizan za produžetak serije. Tako stvari stoje pred drugi polufinalni meč košarkaške Superlige, koji će danas od 19.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica" odigrati dva tima.

КРАЈ (НИ)ЈЕ БЛИЗУ: Мега жели пласман у финале, а Партизан да продужи серију

FOTO: KK Mega

Do prednosti su izabranici Vlade Jovanovića stigli sasvim zasluženo, uspevši da održe intezitet i koncentraciju tokom svih 40 minuta prvog meča (94:86).

Uz fantastičan šut iz igre, koji je velikim tokom utakmice bio na oko 50 odsto, došli su na korak do prvog finala domaćeg šampionata u istoriji kluba. Za to će im biti potrebna još jedna pobeda, a okolnosti za nju su idealnije nego ikad, usled problema sa povredama i izostancima sa kojima se tokom cele sezone, pa i pred kraj takmičenja, suočavaju crno-beli.

- Znamo da posao nije gotov i potrudićemo se da budemo spremni za revanš. Veći deo prve utakmice smo odigrali vrlo dobro, gde smo uspeli da odgovorimo Partizanovoj fizičkoj igri - rekao je trener Jovanović, čija ekipa je posle dva poraza u ABA ligi, u kojima je bila blizu pobeda, sada ostvarila prvu nad crno-belima.

Ukoliko želi da dođe do majstorice, Partizan će morati da pronađe rešenje za fenomenalnog Filipa Petruševa, koji je bio igrač odluke u trenucima kada se činilo da njegovom timu klizi trijumf iz ruku. Bez Mozlija, koji je zbog bolesti oca otišao za Ameriku, i sa povređenima Tomasom i Drekslerom, uz tek oporavljenog Miku i Pejdža, "valjak" se nalazi pred naizgled nerešivim problemom. Trener Aleksandar Matović očekuje da ekipa bude spremna da uzvrati udarac.

- Očekivali smo ovakvu prvu utakmicu, s obzirom na to da smo morali da prihvatimo neke koncepcijske rizike zbog promena koje smo imali u igračkom kadru. Sada nas očekuje nova utakmica i pokušaćemo da se što bolje spremimo - istakao je Matović.

NIKAD PROTIV PARTIZANA

FILIP Petrušev se tokom prve utakmice u nekoliko navrata našao u verbalnom klinču sa igračima Partizana, a sve je kulminiralo po završetku meča gužvom na centru terena. Posle utakmice, Petrušev je na svom instagram-nalogu objavio fotografiju iz detinjstva u Partizanovom dresu i poslao jasnu poruku:
- Nikad protiv Partizana, samo odgovor na provokacije igrača - napisao je mladi košarkaš.

FOTO: Instagram

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

CELA DVORANA SE POKLONILA BODIROGI: Evo kakva je bila njegova rekacija (VIDEO)