JOKIĆEVA LUDA MVP PARTIJA: Srbin se igrao sa Bosancem i razbio Portland za Denverovo polufinale

Novosti online

04. 06. 2021. u 07:57

Nagetsi su preokretom u poslednjoj četvrtini pobedili na gostovanju u Portlandu (126:115) i sa 4-2 plasirali se u polufinale Zapada.

ЈОКИЋЕВА ЛУДА МВП ПАРТИЈА: Србин се играо са Босанцем и разбио Портланд за Денверово полуфинале

Foto: AP

Timskom igrom i uz 36 poena Nikole Jokića ekipa Denvera uspela je da preokrene rezultat u poslednjoj četvrtini i stigne do ključne pobede u prvom kolu plej-ofa. Za 36 minuta u igri Jokić je imao i osam skokova i šest asistencija.

On je prvi igrač Nagetsa u istoriji sa pet utakmica sa 30 i više poena u jednoj plej-of seriji. Ovo je njegova 13. takva utakmica, čime deli drugo mesto sa Karmelom Entonijem na "večnoj listi" Denvera. Aleks Ingliš sa 18 je jedini koji je ispred.

Zanimljivo da u prvoj četvrtini Nikola nije imao ni jedan poen, a u drugom poluvremenu, kada se odlučivao pobednik, zabeležio je 27 poena.

Zato je Majkl Porter Džunior postigao 22 od svojih 26 poena upravo u ovom periodu igre. Postigao je šest trojki u prvoj četvrtini, čime je izjednačio plej-of rekord u broju postignutih trojki u jednoj deonici utakmice.

Tu je utakmica prelomljena, a uz Jokića odlični su bili, Majkl Porter Junior i Džamajkl Grin sa 22 poena i devet skokova.

Kod Portlanda Demijan Lilard nije bio na uobičajenom nivou, postigao je „samo" 28 poena uz 13 asistencija.

Lilard je postao četvrti igrač u NBA istoriji sa 200 poena i 60 asistencija u plej-of seriji, pridruživši se Lebronu Džejmsu, Džeriju Vestu i Oskaru Robertsonu. On je jedini, doduše, kome je to pošlo za rukom u šest utakmica. Postavio je i NBA rekord po broju trojki (35) postignutih u jednoj plej-of seriji.

Naredni protivnik Denvera biće Finiks Sansi, koji su eliminisali šampione Los Anđeles Lejkerse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...