UPRSKALI SVE ŠTO SU MOGLI! Najgora sezona u novijoj istoriji je iza KK Partizan, od Savića se očekuje čudo

G. KELIĆ

07. 06. 2021. u 18:13

KADA bi postojao instrument pomoću kojeg bi se moglo izbrisati sećanje, igrači, navijači, uprava i celokupna crno-bela košarkaška javnost bi ga kolektivno iskoristila da iz memorije obrišu sezonu 2020/2021.

УПРСКАЛИ СВЕ ШТО СУ МОГЛИ! Најгора сезона у новијој историји је иза КК Партизан, од Савића се очекује чудо

FOTO: TV Partizan Printskrin

Međutim, pošto takvog nečeg nema, svi oni će morati da se suoče sa realnošću i pogledaju istini u oči. A istina je takva da Partizan iza sebe ima najlošiju rezultatsku sezonu u skorijoj klupskoj istoriji.

Počev od šokantnog poraza u prvom meču u sezoni, u Badaloni od Huventuda i prosutih 15 poena prednosti pred početak poslednjeg kvartala, pa do eliminacije u majstorici polufinala domaćeg šampionata od Mege, "valjak" je išao iz razočaranja u razočaranje, besciljno i neuspešno tragajući za dobitnom formulom.

Nju nije mogao da pronađe prvo Vlade Šćepanović, potom ni Saša Filipovski, a na kraju je bez konkretnih rezultata ostao i Aleksandar Matović. Činjenica da su u toku jedne takmičarske godine promenjena tri trenera, što se nikada u istoriji kluba nije dogodilo, pa do učestalih pogrešnih izmena i nesrećnih povreda u igračkom kadru i rastanka sa doskorašnjim sportskim direktorom Nikolom Lončarom, jasno dokazuje da su kola od starta bila u rikvercu, a niko nije bio dovoljno hrabar i(li) vešt da povuče ručnu.

Simbolični prikaz turobne Partizanove sezone se najtačnije oslikava u poslednjim trenucima takmičenja kada su se u utakmici sa Megom povredila tri igrača - Erik Mika (zglob), Markus Pejdž (rame) i Nemanja Dangubić (članak).

Previše su grešaka crno-beli napravili u organizaciji, selekciji, rukovođenju i za to su debelo kažnjeni, pa zato odgovornost snose svi.

Alibi priče oko pandemije "ne piju vodu" jer život se nastavio, pa zašto ne bi i košarka. Mnogo manji klubovi od Partizana su se prilagodili situaciji i naučili da funkcionišu sa njom, dok je tim iz Humske ulice zavaran prošlogodišnjim uspehom ušao u novo poglavlje i ta opuštenost mu se obila o glavu. Sada svi kao spasioca vide Zorana Savića koji je došao na mesto sportskog direktora.

Jasno je i nekadašnjem proslavljenom reprezentativcu da će morati da zasuče rukave i uđe u rudnik, jer je ogroman posao pred njim. Samo su dva epiloga moguća, ili će crno-bela imperija uzvratiti udarac ili potpuno potonuti!

PRVI PUT BEZ FINALA

JOŠ jedan dokaz katastrofalnoj godini jeste podatak da Partizan prvi put u jednoj sezoni, od sezone 1997/1998. nije uspeo barem da se nađe u jednom finalu takmičenja u kojem učestvuje - u ABA ligi nije ušao u plej-of, u domaćem Kupu i prvenstvu je stao u polufinalu, dok je u Evrokupu ispao u Top 16 fazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)