AMERIKA SLAVI NAŠEG SOMBORCA: Sugrađani Nikole Jokića ponosni na najboljeg košarkaša sveta

J. Lemajić

09. 06. 2021. u 22:31

NIKOLU Jokića, zvanično najboljeg igrača NBA lige, u Americi zovu Somborac jer on svoj grad nosi u srcu i uvek ponosno ističe odakle je. Zato ni ne čudi što se u Somboru juče pričalo samo o njemu i MVP tituli u dresu Denver Nagetsa.

АМЕРИКА СЛАВИ НАШЕГ СОМБОРЦА: Суграђани Николе Јокића поносни на најбољег кошаркаша света

FOTO: Grad Sombor

- Mogu samo da zamislim koliko su njegovi roditelji ponosni i srećni kada meni srce hoće da iskoči od sreće - kaže za "Novosti" Milan Stojkov, Nikolin trener u kadetskim danima, koji danas trenira neke buduće asove u KK Džoker.

FOTO: Grad Sombor

- Nikola je počeo u KK SoKoš i pod licencnim brojem 01692 2012. godine upisan u registar i taj broj je i danas. Bio je dete kao i svako drugo, ali se isticao po svojoj mašti i kreativnosti. To je zadržao i danas, i veoma sam radostan zbog toga. Po tome se izdvaja od ostalih. Imao je on još trenera i učitelja u Somboru i Novom Sadu i svi smo ponosni na njegov ogroman uspeh.

Reči hvale nisu štedeli ni drugi Somborci, koji su nestrpljivo pratili svaki meč i reagovali na svaki postignuti koš.

- Starije generacije pamte kako su isto ovako navijali za Radivoja Koraća, takođe našeg Somborca, a mlađi danas odrastaju uz Nikolu. Imaju i na koga da se ugledaju, jer on nije samo vrhunski sportista već je i primer jednog dobrog mladića, koji je ostao skroman, koji se, pored svega što je postigao, druži sa istim ljudima od detinjstva - kaže nam Milan Jović, koga smo zatekli kako lista novinske naslove koji govore upravo o Jokiću.

- Kad te Amerika slavi, onda znaš koliko vrediš. A on je i dalje naš Nikola.

Koliko voli svoj grad najbolje govori i rad Fondacije "Nikola Jokić i prijatelji" koja je od 2016. obezbedila donacije sportske opreme za oko 2.500 sportista iz Sombora. Takođe, pomagala je u lečenju bolesne dece, zatim kovid-ambulantama tokom pandemije i radila na poboljšanju sportske infrastrukture u Somboru... Povodom Dana grada, u februaru ove godine, učenicima svih 20 osnovnih škola podeljene su majice sa Nikolinim likom. Verujemo da će ih danas sva deca sa ponosom obući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)