JOVANOVIĆ PRED ZVEZDU: Ako uđemo u njihov ritam to neće biti dobro po nas

Novosti online

10. 06. 2021. u 22:46

TRENER košarkaša Mege Vladimir Jovanović pred drugi meč finala Superlige Srbije protiv Crvene zvezde je istakao da njegovi igrači treba da izvuku pouke iz prvog susreta.

ЈОВАНОВИЋ ПРЕД ЗВЕЗДУ: Ако уђемо у њихов ритам то неће бити добро по нас

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Navodi da pre svega energetski moraju da budu na mnogo većem nivou nego u utakmici u dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Ponoviću neke bazične stvari, ali koje su opet jako bitne za predstojeću utakmicu, kao što su bile i za prethodnu. Intenzitet kontakta, ne samo u odbrani, već i u napadu, mora da bude na najvišem mogućem nivou – rekao je Jovanović, prenosi sajt kluba.

Mega je u prvi meč izgubla veoma ubedljivo - 98:69 i ukoliko Crvena zvezda sutra trijumfuje postaće šampion Srbije. Veliki problem u utakmici broj jedan za Megu bio je broj ofanzivnih skokova koji su imali crveno-beli.

- Sa tih 10 koje su imali u prvoj četvrtini, utakmica je otišla u pogrešnom smeru za nas. Kontakt, obavezna kontrola skoka i da u svakom trenutku što se tiče napada znamo šta hoćemo i da ne uđemo u ritam Zvezde, jer to onda neće biti dobro po našu ekipu – istakao je strateg Mege i dodao:

– U svakom slučaju, treba da izvučemo pouke iz prethodne utakmice i da se pokažemo u boljem svetlu, pre svega, energetski da izgledamo bolje - zaključio je Jovanović.

Kapiten Mege Milenko Tepić je naglasio da je Zvezda u prvom duelu bila bolja u svakom segmentu igre.

- Nismo sebe doveli u situaciju da možemo da igramo smislene i organizovane napade, dok su s druge strane oni izgradili samopouzdanje skokovima u napadu i pretvorili ih u dosta pogođenih šuteva za tri poena – rekao je Tepić.

On smatra da će klub sa Malog Kalemegdana igrati sutra isto ili slično kao u prvoj utakmici.

– A naša prva i osnovna stvar je da im odgovorimo na pravi način, da budemo čvršći u kontaktu, bolji u zagrađivanju, da ne gubimo glavu i da ulazimo u napade s jasnom idejom i ciljem kako da dođemo do poena. Ako uspemo u tome, možemo da očekujemo drugačiju utakmicu u odnosu na prvu. Moramo da napravimo veliki iskorak u mentalnom pristupu utakmici i čvrstini sa kojom ćemo se sigurno suočiti, moramo da toga budemo svesni, da prvo to ispravimo pa ćemo da vidimo za dalje – poručio je kapiten Mege.

Utakmica Mega – Crvena zvezda igra se sutra od 20.00 u Hali “Mega Factory”, bez prisustva publike.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu