VIRTUS ŠAMPION: Srbi vratili titulu!

G. K.

12. 06. 2021. u 22:38

SRBI i Virtus imaju neku posebnu vezu.

ВИРТУС ШАМПИОН: Срби вратили титулу!

FOTO: Nebojša Paraušić

Dve decenije otkako je bolonjski klub poslednji put bio prvak Italije predvođen Sašom Danilovićem, šampionski naslov u vitrine trofejnog tima su ove sezone vratili Aleksandar Đorđević sa klupe i Miloš Teodisić i Stefan Marković na parketu posle ubedljive pobede u finalnoj seriji (4-0) nad ovogodišnjim učesnikom fajnal-fora Evrolige, Olimpijom iz Milana.

Đorđević je tako ućutkao mnoge kritičare koji su se okomili na njega nakon ispadanja iz Evrokupa i stigao do svog sedmog trofeja u trenerskoj karijeri, a ujedno i postao jedini srpski stručnjak u Evropi koji se ove sezone okitio šampionskim peharom.

- Bili smo odlični. Ponosni smo i ovo je prvi korak ka mnogim finalima kakve zaslužujemo. Veoma sam ponosan na svoje igrače, mislim da ovakvih nema nigde. Sve ovo posvećujem navijačima, celoj ekipi i svima onima koji su izgubili godinu dana basketa - poručio je Đorđević.

Do 16. titule u istoriji, ekipu je na terenu predvodio neprolazni Miloš Teodosić (34) okitivši se nagradom za MVP finalne serije.

- Zbog ovoga sam došao u Virtus, da ostvarim snove i ciljeve. MVP nagrada nije važna. Zajedno smo uložili velike napore da prevaziđemo sve poteškoće, napravimo odličan rezultat i klub usmerimo na kurs velikih stvari - zaključio je Teodosić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)