KOŠARKAŠICE PROTIV ITALIJE: Pokažite ko ste! Marina Maljković: "Verujem u tim"

S. O.

17. 06. 2021. u 08:00

DOŠLO je vreme za nove izazove i dokazivanja.

КОШАРКАШИЦЕ ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ: Покажите ко сте! Марина Маљковић: Верујем у тим

FOTO:

Srpske košarkašice današnjom utakmicom protiv Italije (18.00), započinju pohod na Evropskom prvenstvu u španskoj Valensiji (grupe A i B, dok su C i D u Strazburu), a sutrašnji (12.00) duel sa Grčkom i u nedlju (12.00) protiv Crne Gore daće i odgovor o trenutnoj vrednosti izabranica Marine Maljković, koje su bezbroj puta dokazale da imaju kvalitet za medalju.

- Nikog ne bih izdvajala, ali sigurno će nam biti teško protiv svakog rivala. Ja verujem u ovaj tim, samo moramo da igramo našu igru. Ako malo iskočimo, nikog ne možemo da dobijemo - poručuje selektorka Marina Maljković.

- A, posle EP, opet u salu, pa pripreme za OI.

Već dobro znaju da kod Marine nema popusta. Svaka devojka mora da igra maksimalno, da "gine" za svaku loptu i da se samo iz takvog odnosa može stići do pobeda.

- Znamo da je prva utakmica najteža, ali ući ćemo sa velikom borbenošću, kao i uvek. To nam je glavni cilj, da se borimo od prvog do 40. minuta, da pružimo što bolju igru i da pobedimo. Najjača strana će biti ta naša borbenost, to će nam najviše ići u korist - kaže sjajni bek Saša Čađo.

Srpkinje su u Valensiju stigle kao bronzane sa minulog EP u Beogradu 2019, a već prve utakmice pokazaće da li ponovo imaju "štofa" za odličje.

- Očekivanja su uvek velika, s obzirom na uspehe koje smo imali u prošlosti. Spremale smo se naporno, nadam se da će iz toga proisteći rezultat - poručuje krilni centar Maja Škorić.

Pobednici grupa (ukrštaju se A-B i C-D) idu direktno u četvrtfinale (23. jun), a drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za plasman među osam (21. jun). Polufinalni dueli, mečevi za sedmo, peto i treće mesto i finale igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)