NEVIĐENA KRAĐA NA VELIKIM TAKMIČENJIMA: Pogledajte presedan koji nije imao uticaj na plasman Srpkinja u polufinale EP (VIDEO)

Novosti online

24. 06. 2021. u 09:26

ŽENSKA košarkaška reprezentacija Srbije je izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Valensiji posle velike drame i produžetka savladale domaćina i aktuelnog šampiona Evrope, selekciju Španije (71:64).

НЕВИЂЕНА КРАЂА НА ВЕЛИКИМ ТАКМИЧЕЊИМА: Погледајте преседан који није имао утицај на пласман Српкиња у полуфинале ЕП (ВИДЕО)

Foto: FIBA

A sve je moglo da bude drugačije, ali na sreću nije. Šokantan sudijska odluka u poslednjem sekundu meča čini se nikada nije viđena na sportskim takmičenjima, kada je ovaj nivo u pitanju.

Dešavale su se greške sudija, naročito kada nisu imali mogućnost da pregledaju ponovljeni snimak, ali ono što smo sinoć videli u Valensiji je košarkaški presedan “oružana pljačka” u režiji “sudijske trojke čija imena nećemo ni da pominjemo.

Naime, sudije su u poslednjoj sekundi nakon jednog faula "na zemlji", pri rezultatu 62:61 za Srbiju, poklonile Španiji dva slobodna bacanja.

Srpkinje nisu bile u bonusu, nepropisno su zaustavile košarkašicu Španije pre prvog koraka, ali sudije su videle drugačije...

Njihova odluka šokirala je selektorku Marinu Maljković i srpske košarkašice.

Maljkovićeva je tražila da pogledaju snimak, ali su oni i nakon gledanja ostali pri sramnoj odluci. Nije postojao jedan elemenat za razmišljanje da li se radilo o slobodnim bacanjima.

Ipak, pravda je na kraju pobedila! Uvinja je pogodila prvo slobodno bacanje i promašila drugo, pa je utakmica otišla u produžetak.

U dodatnih pet minuta viđena ja sjajna igra našeg tima, koji zasluženo dolazi do veličanstvenog trijumfa i plasmana u polufinale Evrobasketa.

A valja istaći i zanimljiv podatak o neverovatnoj Sonji Petrović Vasić, koja nikada do sada nije ubacila preko šest poena protiv Španije. I baš kada je grafika pokazala da je naša najbolja igračica ubacila sedam poena i prebacila tu magičnu granicu, krenuo je potop “furije”.

Sonja je na kraju igral simutanku brojala do 19 poena, devet skokova i četiri asistencije. Svaka čast Sonja, svaka čast Srbijo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)