SKUPŠTINA KK CRVENA ZVEZDA: Istekao mandat svim rukovodećim strukturama, slede redovni izbori

Novosti online

30. 06. 2021. u 16:10

KK Crvena zvezda održao je u utorak 29.06.2021. godine redovno zasedanje Skupštine kluba, poslednje u ovom sazivu pošto svim rukovodećim organima kluba (Predsednik, predsedništvo, Upravni odbor…), ističe petogodišnji mandat.

СКУПШТИНА КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Истекао мандат свим руководећим структурама, следе редовни избори

foto: Tanjug/Milica Nikolić

Pre svega predsednik kluba Nebojša Čović u prvom delu zasedanja i svog izlaganja osvrnuo se na velike uspehe KK Crvena zvezda ne samo u prethodnoj sezoni, već i tokom celog petogodišnjeg mandata na čelu kluba.

KK Crvena zvezda u tom periodu osvojila je 3 ABA lige, 4 titule prvaka Srbije, 2 Kupa Radivoja Koraća, 1 Superkup ABA lige, a klub je u tom periodu 4 godine učestvovao u Evroligi i postao prepoznatljiv brend u evropskim okvirima i standardni učesnik u najjačem evropskom klupskom takmičenju.  Prvi čovek crveno-belih posebno se osvrnuo na prethodnu , izuzetno tešku sezonu u kojoj je klub okončao triplom krunom i pored brojnih otežavajućih okolnosti : počev od Covid sezone i svih izazova koje je takva sezona nosila i na terenu i po pitanju logistike, preko brojnih prepreka i opstrukcija sa kojima se klub suočavao u regionalnom takmičenju na terenu i u administrativnom delu, do kadrovskih promena u stručnom timu Crvene zvezde tokom sezona, brojnih povređenih i zaraženih igrača…

KK Crvena zvezda je uspeo sistemom koji je izgradio u prethodnih 10 godina da se izbori sa svim zamkama, problemima i izazovima, i pokaže i na terenu i van njega da je veliki klub koji ima uspehe, trofeje i ono najvažnije – podršku miliona navijača koji vole crveno-belu boju i poštuju rezultate i 17. trofeja kluba u prethodnih 10 godina.

KK Crvena zvezda je u prethodnom petogodišnjem mandatu samo potvrdila sa ljudima koji rade u sistemu našeg kluba, da je pobedila na svim poljima i pozicionirala se kao vodeći klub u regionu u svakom aspektu – rezultatski, organizaciono i kao prepoznatljiv klub i brend i u evropskim okvirima.

Na sednici Skupštine jednoglasno su usvojeni zapisnik sa prethodne Skupštine, kao i izveštaji o poslovanju firmi „Fourred“ i „Zvezda Forever“, izveštaji o poslovanju KK Crvena zvezda, i finansijski izveštaj za sezonu 2020-2021 KK Crvena zvezda.

Obrazlažući  finansijski izveštaj prvi čovek crveno-belih je naveo da je Covid sezona u kojoj je naš prvi tim odigrao 79 takmičarskih utakmica, imao brojna putovanja, testiranja,  povrede igrača i zarazu virusom korone, kao i neminovne kadrovske promene u igračkom i trenerskom sastavu, ali i dodatne nepredviđene troškove za klub, koji su doveli do vrlo složene finansijske situacije u kojoj se klub trenutno nalazi.

Direktor kluba Filip Sunturlić informisao je članove Skupštine o svim aktivnostima koje je klub preduzeo tokom prethodne sezone, planovima za narednu, kao i u prelaznom roku i daljim koracima koje Crvena zvezda planira u tom smeru. Takođe, direktor kluba informisao je prisutne i oko položaja KK Crvena zvezda u evroligaškoj porodici i statusa našeg kluba pred ECA i Evroligom čiji je član prethodnih 10 godina.

Konačno 3-časovno zasedanje Skupštine okončano je odlukom o raspisivanju izbora, imajući u vidu da je svim organima kluba verifikovan mandat odlukom Skupštine do sprovođenja izbora koji bi trebalo da se održe početkom avgusta.

O svim dešavanjima u klubu po ovim pitanjima, Crvena zvezda će blagovremeno obaveštavati javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk