KOKOŠKOV U NBA: Selektor orlova napustio Fener

V. P.

27. 07. 2021. u 20:19

IGOR Kokoškov napustio je Fenerbahče i vratio se u NBA kao asistent u stručnom timu Dalasa.

КОКОШКОВ У НБА: Селектор орлова напустио Фенер

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Selektor Srbije prošlog leta je potpisao trogodišnji ugovor sa turskim klubom, ali se zadržao samo jednu sezonu u evropskoj košarci.

Odlučio je da prihvati poziv novopostavljenog glavnog trenera Dalasa Džejsona Kida, koji je sigurno imao u vidu i uspešnu saradnju Kokoškova i prve zvezde tima Luke Dončića u reprezentaciji Slovenije.

- Trener Kokoškov nam je rekao da mu ponuda odgovora zbog porodičnih razloga, ali i zato što želi da se vrati u NBA - saopštio je Fener.

- Klub mu je ispunio želju i dozvolio da se vrati u SAD i pojača Dalas. Sve je urađeno po njegovim preferencijama.

Srpski stručnjak je već otputovao u Ameriku, gde je 20 godina gradio trenersku reputaciju u Finiksu, Klipersima, Detroitu, Klivlendu, Orlandu, Juti i Sakramentu. S obzirom na to da u ugovoru nije imao izlaznu klauzulu posle prve godine, Fenerbahče će dobiti dogovoreno obeštećenje. Kao kandidati za klupu istanbulskog giganta pominjali su se i trenutno slobodni srpski treneri Aleksandar Đorđević i Saša Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)