"ŽELIMO DA BUDEMO KAO PSŽ, CILJ JE EVROLIGA": Prestonica Francuske dobila košarkaški klub u eliti!

Novosti online

22. 08. 2021. u 16:13

PREDSEDNIK Pariza koji će prvi put igrati u francuskoj košarkaškoj eliti ne krije ogromne ambicije

ЖЕЛИМО ДА БУДЕМО КАО ПСЖ, ЦИЉ ЈЕ ЕВРОЛИГА: Престоница Француске добила кошаркашки клуб у елити!

FOTO: AP

Košarkaškim klub Pariz je za samo tri godine od osnivanja stigao do francuske elite. Ipak, aktuelni predsednik kluba i nekadšanji čelnik nekoliko NBA timova Dejvid Kan gaji ambicije daleko veće od pukog igranja u Pro A diviziji.

-Želimo da budemo konkurentni. Igraćemo se protiv visokobudžetnih timova koji će se takmičiti čak i u Evroligi. Ipak, želimo da razvijamo kvalitetnu košarku. Plej -of? Ne znam još, nadam se da ćemo se boriti za to, rekao je Kan za francuske medije.

Ne krije da je igranje u Evroligi konačan cilj Pariza. Čak je izneo i plan.

- Naredne dve godine su veoma važne. U dogovoru sa gradom radićemio na izgradnji nove dvorane. Moraćemo da se pobrinemo da naša organizacija zaista bude u vrhu cele Evrope. To je moj sledeći fundamentalni korak u naredne dve godine.

Očekuje da će klub u skorijoj budućnosti osvojiti nacionalnu titulu.

-- Do 2026. godine. Ne kažem da će se to dogoditi, ali kažem da je moguće.

U Parizu osim tima sa istim imenom bitišu još dva košarkaška kolektiva - Nanter (iz istoimenog predgrađa) i Bulonj-Levaloa. Da li ih je mnogo na "maloj" teritoriji?

- U samom gradu već postoji samo jedan klub. Ovo pitanje bi bilo kao da neko pita Nikse šta misle o Netsima? Bez nepoštovanja, ali Pariz je Pariz. Nanter je Nanter. Želim im sve najbolje. Ne mislimo im ništa loše. Dolazim iz drugog okruženja - SAD. Njujork ima po dva NBA, NFL, MLB i MLS tima. Da ne govorim o univerzitetima... Ne smatram da je Pariz prezasićen sportom. Ima mesta za svakoga. Međutim, vremenom bismo želeli da postanemo vodeći, drugi veliki klub u Parizu iza fudbalskog tima PSŽ.

(Mozzart sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir