DOSAD NEVIĐENA FOTOGRAFIJA: Duda Ivković, Željko Obradović i događaj u crkvi koji Žoc neće nikada zaboraviti

Novosti online

17. 09. 2021. u 13:54

VEST da je preminuo Dušan Duda Ivković uzdrmala je košarkašku javnost širom sveta, ali najviše one njemu najbliže. Željko Obradović upravo u takve spada.

ДОСАД НЕВИЂЕНА ФОТОГРАФИЈА: Дуда Ивковић, Жељко Обрадовић и догађај у цркви који Жоц неће никада заборавити

FOTO: N. Paraušić

Reći da je Duda Ivković velikan košarke je, koliko god tačno, toliko i nedovoljno. Slično je i sa Žocom. Kao što je nedovoljno bilo šta reći o njihovom odnosu, a da to dovoljno oslika snagu međusobnog poštovanja, istinske ljubavi između dve, za istoriju sporta, važne ličnosti.

Ivković i Obradović nisu samo bili prijatelji, niti samo kolege, niti jedino „vrhunski stratezi iz jedne te iste zemlje“, naše. Bili su i kumovi. Spojili tako i sebe i svoje porodice, za večnost.

I, sada, kada se legendarni Duda preselio u „nebesku ložu“, na internetu je osvanula fotografija stara malo preko dve decenije, fotografija koja je ostala kao svedočanstvo večne veze Obradovića i Ivkovića.

Na njoj je zabeležen trenutak sa krštenja Žocovog sina Đorđa, kome je kum postao upravo – Dušan Duda Ivković.

Vest o smrti legendarnog stratega, a njegovog kuma, Obradovića je juče sa pravom uzdrmala više nego mnoge druge, o čemu su svedočile i njegove reči posle kontrolne utakmice Partizana, u koji se vratio, sa aktuelnim prvakom Evrope, Efesom.

- Ova utakmica bila je prva pred našim navijačima, hvala im što su došli u tolikom broju, što su podržali ovaj novi tim koji je tek na početku i što su ispratili mog velikog prijatelja i kuma Dudu Ivkovića na način kako je on to zaslužio. Meni lično je mnogo težak dan. Mnogo je emocija. Probao sam da što više budem skoncentrisan na utakmicu - istakao je Željko Obradović posle pobede Partizana.

BONUS VIDEO Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu