ŽOC UZ DRAMU DO PRVENCA: Rival na četiri minuta do kraja izjednačio, bekovska osovina Panter-Mur iščupala pobedu

G. KELIĆ

27. 09. 2021. u 19:45

HODAO je Partizan na ivici žileta, bio blizu toga da potpuno upropasti povratnički debi Željka Obradovića na klupi crno-belih, međutim, čisto na račun individualnog kvaliteta je stavio osmeh svojim pristalicama na lice posle prvog kola nove sezone ABA lige.

ЖОЦ УЗ ДРАМУ ДО ПРВЕНЦА: Ривал на четири минута до краја изједначио, бековска осовина Пантер-Мур ишчупала победу

Martin Junakovic (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

Pobedom na gostovanju Zadru rezultatom 78:73 na zadovoljavajući način je otvorio novu sezonu. U narednom kolu, u četvrtak crno-beli gostuju ekipi Splita.

Period od tri decenije je svakako dugačak vremenski interval, međutim, sem nekoliko bora više na Obradovićevom licu, sve drugo je ostalo manje-više isto kao i kada je najtrofejniji evropski trener prvi put seo na klupu voljenog kluba. I ovog puta je okupljen mlad i ambiciozan sastav velikog potencijala, samo što je pridodato nekoliko iskusnijih igrača, kao što su Kevin Panter i Zek Ledej. Upravo je ovaj prvi kao obavezu na sebe preuzeo da vodi ofanzivne akcije svoje ekipe u prvim takmičarskim minutima na negostoljubivom terenu u dalmatinskom gradu. Doskorašnji košarkaš milanske Olimpije je postigao deset od prvih 15 poena crno-belog tima, što je pomoglo da početni pritisak padne sa leđa njegovih saigrača.

Zadrani su parirali u prvih deset minuta, najviše zbog visine Uroša Lukovića u reketu kao i nekoliko defanzivnih propusta u udvajanjima, što je već po navici Obradoviću dizalo kosu na glavi. Posle izjednačene prve deonice, početak druge je obeležen ubacivanjem gostiju u brzinu više, a takav ritam domaći tim nije mogao do kraja da isprati, usled čega je naš predstavnik imao osam poena prednosti na velikoj pauzi (42:34).

Utisak je da je tim kvaliteta hrvatskog šampiona bio baš po meri za uvodni čin sezone jer je svima jasno, a najviše Obradoviću, da je njegovim igračima potrebno vreme. Otud se sinoć i nisu mogli videti uobičajeni izlivi besa proslavljenog stručnjaka, čak ni u trenucima kada je domaćin pokušavao da pripreti i drži prihvatljiv deficit i u drugih deset minuta.

Pokazao je domaćin zube i nije želeo da pokaže belu zastavicu ni kada je Partizan imao dvocifrenu razliku na svom kontu. Jasno je bilo mnogima i u pripremnom periodu da će ekipa najviše "štucati" pod košem. Previše su drugih šansi dobili izabranici trenera Ivana Perinčića posle ofanzivnih skokova, što je dovelo do toga da se nemir uvuče i u redove bivšeg evropskog prvaka.

Umesto rutinskog privođenja meča kraju, crno-beli su nesmotrenošću omogućili rivalu da na četiri minuta do kraja dođe do izjednačenja. Možda unutrašnja linija gostujućeg tima nije bila na visini zadatka, sem Ledeja, međutim, u maksimalnoj brzini je bila bekovska osovina Panter-Mur koja je iščupala pobedu. Prvo je Mur sa dve uzastopne trojke vratio suficit na stranu Beograđana, da bi slavljeničko otvaranje sezone omogućio Panter preko slobodnih bacanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)