ODLAZAK ČUVENE CRNO-BELE LEVICE Ražnatović: "Večna slava mom bivšem klupskom drugu"

V. P.

27. 09. 2021. u 21:56

TUŽNA vest za sve poklonike košarke, posebno one crno-belog opredeljenja. Boban Petrović, legendarni košarkaš Partizana i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u 65. godini od posledica saobraćajne nesreće u Južnoafričkoj Republici, koju je odabrao kao životnu destinaciju.

ОДЛАЗАК ЧУВЕНЕ ЦРНО-БЕЛЕ ЛЕВИЦЕ Ражнатовић: Вечна слава мом бившем клупском другу

FOTO: KK Partizan

Poslednjih nekoliko dana proveo je u bolnici, uz ograničen kontakt zbog kovid-mera, odakle je juče stigla vest da nas je napustio levoruki šarmer srca većeg od njegovog rodnog Kruševca.

- Večna slava mom bivšem klupskom drugu, jednoj od najplemenitijih osoba koje sam sreo na košarkaškom terenu - oglasio se menadžer Miodrag Ražnatović, Bobanov saigrač iz crno-belih dana.

Petrović je rođen 19. jula 1957, najveći deo karijere proveo je u Partizanu za koji je nastupao od 1976. do 1985. Odigrao je 273 utakmice u crno-belom dresu i specifičnim, neodbranjivim izbačajem lopte iza glave, postigao 3.618 poena, po čemu je deseti najbolji strelac u istoriji kluba.

Foto: N.Paraušić

Sa Partizanom je podigao dva pehara Kupa Radivoja Koraća 1978. i 1979. godine, u to vreme izuzetno respektabilnog međunarodnog takmičenja. U njegovoj crno-beloj biografiji su i dve titule nacionalnog šampiona 1979. i 1981, kao i trofej Kupa SFRJ 1979.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je na Evropskom prvenstvu 1981. u Čehoslovačkoj, na kojem je osvojena srebrna medalja sa generacijom u kojoj su bili i Dragan Kićanović, Dražen Dalipagić, Mirza Delibašić, Krešimir Ćosić... Godinu kasnije, na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji, ponovo je bio deo nacionalnog tima koji se okitio medaljom, ovog puta bronzanom.

Petrović je igrao i za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju koja je izjavila saučešće porodici i Partizanu, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.
Vreme i mesto komemoracije i sahrane čuvene crno-bele levice biće objavljeni naknadno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)