POKORENA DALMACIJA: Rutinska probeda Partiyana protiv Splita

G. KELIĆ

30. 09. 2021. u 19:40

OTVARANjE sezone u Zadru bilo je tek za prelaznu ocenu, ali već sledeći meč nešto južnije, u Splitu, zaslužio je veće pohvale, koliko god da je protivnik nešto slabiji.

ПОКОРЕНА ДАЛМАЦИЈА: Рутинска пробеда Партиyана против Сплита

FOTO: ABA liga/KK Split/Ivica Cavka

Košarkaši Partizana turneju u Dalmaciji završavaju sa maksimalnim učinkom, pošto su u drugom kolu ABA lige slavili nad drugim hrvatskim predstavnikom rezultatom 69:59.

Posle početnog vođstva od 15:5, domaćin preko Žganeca i Kedža, uz mnoštvo neiznuđenih grešaka crno-belih bekova, došao do egala krajem prve deonice.

U drugoj pak potpuno druga priča. Stavio je "valjak" katanac u svoj reket, zbog čega su se Splićani, bez boljeg rešenja, ispucavali sa linije za tri poena (1/20 za tri u prvom poluvremenu, na kraju 7/36!). Tako nešto je omogućilo gostima da razviju igru u tranziciji i stignu do lakih poena preko kojih su samo uvećavali prednost na semaforu.

Obradović u prvom delu igre praktično nije ni vadio sa parketa Smailagića i Ledeja, koji je bio prva napadača poluga. Domaćin je drugu deonicu završio sa samo devet postignutih poena, pa je Partizan na pauzu otišao i sa do tada najvećom prednošću - 38:24.

Bilo je ponovo oscilacija u nastavku, međutim, Beograđani nisu dopustili da im se ponovi dramatična završnica iz prvog duela. Čak ni kada je Perković sa tri uzastopne trojke zapretio i spustio razliku na minus šest. Uspeo je naš predstavnik da odbije poslednji nalet momaka u žutim dresovima i koliko-toliko mirno privede dvoboj kraju preko veze Ledej-Smailagić, koja je funkcionisala besprekorno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)