UŽASNI EFES I SJAJNI ANĐUŠIĆ: Micić podbacio, Danilo predvodio "kneževe"

V. P.

01. 10. 2021. u 22:57

NEPREPOZNATLjIVO lice branioca titule Efesa na gostovanju madridskom Realu i odlično izdanje Danila Anđušića u debitantskoj pobedi Monaka protiv Panatinaikosa, glavni su utisci prvog dana 22. evroligaške sezone.

УЖАСНИ ЕФЕС И СЈАЈНИ АНЂУШИЋ: Мицић подбацио, Данило предводио кнежеве

FOTO: Evroliga

Efes je čak rezultatski dobro prošao u duelu sa "kraljevima" (69:82), imajući u vidu da je domaćin već posle prve četvrtine vodio 32:17. Prošlosezonski MVP ligaškog dela i fajnal-fora, srpski reprezentativac Vasilije Micić, u prvom meču bio je daleko od svog nivoa, kao i većina njegovih saigrača, izuzimajući Filipa Petruševa (17 poena za 16 minuta) i Šejna Larkina (21 poen, 6 as). Micić je postigao devet poena (1/4 za dva, 2/6 za tri), uz dve asistencije i tri izgubljene lopte.

- Naše izdanje u prvoj četvrtini bilo je užasno, nešto što nikad nisam video. Bez ijedne asistencije, uz šest izgubljenih lopti - kaže trener Efesa Ergin Ataman.

- Izgledalo je kao da smo u Madrid došli turistički.

Monako je do istorijske prve pobede u Evroligi (75:63) predvodio naš reprezentativac Danilo Anđušić sa 17 poena za samo 14 i po minuta na terenu, bez greške u šutu van linije 6,75 (4/4). Ispratio ga je Majk Džejms sa 11 poena, šest skokova i četiri asistencije. Nemanja Nedović pokušaće da što pre zaboravi prvu zvaničnu utakmicu posle duge pauze zbog povrede - bez poena za 12 minuta, uz sedam promašaja u šutu iz igre. U Panatinaikosu je raspoložen bio samo Janis Papapetru sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti.

- Nismo bili pod stresom zbog debija u Evroligi, zato što imamo igrače sa mnogo iskustva na ovom nivou takmičenja - rekao je Anđušić.

- Naravno, ova pobeda na početku takmičenja je velika stvar za sve nas, za klub, jer se radi o novom timu i biće potrebno vremena da se bolje upoznamo.

Najzanimljiviji meč odigran je u Tel Avivu, gde je Makabi prokockao 17 poena prednosti protiv Bajerna i u dramatičnoj završnici slavio pogocima Skotija Vilbekina sa linije slobodnih bacanja (69:68). Bavarci su mogli do trijumfa u poslednjem napadu, ali su neprecizni bili Dešon Tomas i Darun Hilijard. Za ekipu trenera Andree Trinkijerija debitovao je Ognjen Jaramaz, koji je za 23 minuta postigao tri poena (4 sk), dok Vladimir Lučić nije bio u sastavu zbog povrede.

- Fenomenalna utakmica, posle dve teške godine igrali smo pred 12.000 navijača - kaže Trinkijeri.

- Imali smo za 18 poena veći indeks korisnosti od Makabija, ali smo izgubili zbog sjajne partije Vilbekina (28 poena). - Iako nam je nedostajalo mnogo igrača, igrali smo sa čvrstim karakterom, što je jedini način da se suprotstavite Makabiju u punoj dvorani. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu