DANAK KRATKOJ KLUPI: Posle prvog poraza u sezoni, Zvezdina iskušenja tek slede

G. KELIĆ

11. 10. 2021. u 22:30

POLETELI su svi u crveno-belom jatu posle velike pobede u Tel Avivu nad Makabijem, kao i posle trijumfa u jadranskom derbiju protiv Budućnosti i potpuno razgalili srca navijača.

ДАНАК КРАТКОЈ КЛУПИ: После првог пораза у сезони, Звездина искушења тек следе

foto: aba liga

Ali, svi su na Malom Kalemegdanu svesni situacije i velikih kadrovskih problema sa kojima se suočavaju od početka sezone. I koliko god da su košarkaši Crvene zvezde dosada uspešno uspevali da se izbore sa svim nedaćama, danak skraćenoj rotaciji platili su u susretu sa Igokeom, u okviru trećeg kola ABA lige (68:75).

- Energetska nula sa naše strane, dozvolili smo mnogo laganih poena i imali dosta izgubljenih lopti. Definitivno, utakmica je bila gotova u prvom poluvremenu, iz tog našeg lošeg ritma ništa nismo mogli da pogodimo - istakao je Luka Mitrović posle prvog ovosezonskog poraza.

Trener Dejan Radonjić u Republici Srpskoj nije mogao da računa na trio Lazić - Cirbes - Vajt, koji se od starta takmičarske godine nalazi van stroja, sa rekonvalescentima Holinsom, Dobrićem, i Davidovcem, koji bi tek trebalo da uđu u prepoznatljiv ritam.

Deficit u rosteru se energetski prvi put osetio na parketu u Laktašima, a sve teži i zgusnutiji raspored sa tri utakmice sedmično koje slede samo dodatno otežavaju već ionako nezahvalnu situaciju, u kojoj se nalazi stručni štab regionalnog šampiona.

Pred četom sa Malog Kalemegdana se nalazi dupli program u Evroligi, prvo sutra u Beograd dolazi Žalgiris sa novim trenerom Jurijem Zdovcom, dok će se ekspedicija crveno-belih već u četvrtak uputiti ka Moskvi, gde ih dan kasnije očekuje duel sa moćnim CSKA. Kao da već to nisu "Tantalove muke", tek u nedelju u "Pionir" stiže Cedevita Olimpija, u novom jadranskom derbiju.

Veliki izazov se nalazi pred Dejanom Radonjićem, a glavno pitanje je kako na kraju nedelje izaći sa što pozitivnijim utiskom i bez dodatnih zdravstvenih problema "na vratu". Uz nadu da će se situacija ubrzo promeniti nabolje, bilo da će se pojedini igrači vratiti sa "bolovanja", ili će neko novo ime sleteti u jato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)