SKLONITE SE DA PROĐE MVP: Nikola Jokić razbio San Antonio Sparse (VIDEO)

Novosti online

23. 10. 2021. u 06:12

NAJBOLjI košarkaš prošle sezone u NBA ligi Nikola Jokić, već posle dve utakmice u jubilarnom izdanju nalitetnije lige sveta pokazao je daa se neće lako odreći titule MVP.

СКЛОНИТЕ СЕ ДА ПРОЂЕ МВП: Никола Јокић разбио Сан Антонио Спарсе (ВИДЕО)

FOTO. AP

Srpski centar je pre dva dana vodio tim iz Kolorada do pobede na premijeri u Finiksu (27 poena, 13 skokova), a večeras se potpuno razgoropadio protiv žilavih San Antonio Sparsa koje je gotovo sam pobedio - 102:96.

Nagetsi su vodili tokom većeg dela susreta, ali praksa je bila sledeća. Kada bi trener Majk Meloun odmarao Džokera, San Antonio bi se rezultatski vraćao, a kada bi se Somborac obreo na parketu, prednost domaćina bi rasla. Jokiću je izgleda prvo poluvreme poslužilo za postizanje radne temperature (13 poena, pet skokova, tri asistencije), dok je u drugom potpuno eksplodirao i praktično šutirao bez greške kada je bilo najpotrebnije.

U trećoj deonici bio je devojka za sve. Ubacio je devet poena, krao lopte, lupa rampe, delio asistencije... Početkom odlučujućeg perioda, Nagetsi su imali problema u napadu, spojili tri minuta bez poena, da bi se sa povratkom Jokića na teren situacija promenila. Nastavio je da muči čuvare neuhvatljivim parabolama koje su pogađale dno mrežice, te 11. put u karijeri okončao meč sa više od 30 poena i više od 15 skokova. Greg Popovič je u neverici gledao svoje pulene kako statiraju. Na kraju je Jokić imao 32 poena, 16 uhvaćenih lopti, sedam asistencija i šut iz igre 14/19. Dakle, već u drugom meču je podigao lestvicu, a tek ga čeka punjenje kolone sa asistencijama dvocifrenim brojkama.

FOTO. AP

Denver je uoči poslednjeg minuta imao četiri poena prednosti (100:96), uspeo da odbrani napad, a Monte Moris je pogotkom sa distance konačno srušio uporne Sparse. Koliko je Jokić bio dominantan u odnosu na ostatak ekipe govori podatak da niko od njegovih saigrača nije prebacio brojku od 13 poena. Moris, Barton i Grin su imali 13, 12, odnosno deset poena i to su uz Jokića bila jedina trojica dvocifrenih.

Epizodista Fakundo Kampaco je upisao osam poena, četiri skoka i tri asistencije, a nije propustio priliku da publiku razgali potezima kojima je oduševljavao ljubitelje košarke u Evropi igrajući za Real Madrid.

Zapaženu partiju u porazu svojih Tandera imao je Aleksej Pokuševski. Hjuston je razbio Oklahomu 124:91, a Srbin je za 16 minuta ostvario učinak od deset poena, sedam skokova i dve asistencije uz šut iz igre 4/9. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...