EPILOG NBA SKANDALA: Jokić suspendovan, Batler i Moris dobro prošli

Novosti online

10. 11. 2021. u 07:09

KOŠARKAŠ Denvera Nikola Jokić suspendovan je danas na jednu utakmicu zbog incidenta sa igračem Majamija Markifom Morisom tokom utakmice u NBA ligi.

ЕПИЛОГ НБА СКАНДАЛА: Јокић суспендован, Батлер и Морис добро прошли

Tanjug/AP

U utakmici odigranoj u noći između ponedeljka i utorka srpski centar isključen je 2:39 minuta pre kraja, nakon što je snažno sa leđa udario Morisa, koji ga je pre toga udario laktom.

Obojica su tada isključeni, a uprava lige odlučila je da na jednu utakmicu suspenduje najkorisnijeg igrača (MVP) iz prošle sezone, a Moris je kažnjen sa 50.000 dolara. Novčano je kažnjen i igrač Majamija Džimi Batler, sa 30.000 dolara, "zbog pokušaja eskalacije svađe".

Jokić neće igrati u predstojećoj utakmici protiv Indijane, a Moris će izostati iz meča sa Los Anđeles Lejkersima zbog udarca koji je dobio u vrat.

- To je situacija iz koje svi možemo mnogo da naučimo, da ne dozvoljavamo emocijama da prevladaju - rekao je trener Denvera Majkl Maloun, nekoliko sati pre objavljivanja odluke lige o incidentu.

Jokić je posle utakmice rekao da je napravio glup potez i da se loše oseća.

U priču o incidentu uključila su se braća umešanih košarkaša - Strahinja i Nemanja Jokić, kao i Markus Moris, koji su na Tviteru razmenjivali poruke i poziv na obračun.

Denver će 29. novembra igrati na gostovanju protiv Majamija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)