SRPSKO ČUDO! Olimpijakos i PAO igrali posle 1100 dana, a Nemanja Nedović zadivio sve(t) (VIDEO)

D. N.

22. 11. 2021. u 20:48

OLIMPIJAKOS i Panatiniakos, najveći rivali u grčkom sportu, posle čak 1100 dana su se sastali u prvenstvenom košarkaškom derbiju, a junak je bio srpski reprezentativac.

СРПСКО ЧУДО! Олимпијакос и ПАО играли после 1100 дана, а Немања Недовић задивио све(т) (ВИДЕО)

foto Evroliga

Zbog brojnih nesuglasica oko domaće sportske scene, dva giganta nisu igrala međusobno u ligi od 2018, već samo u Evroligi.


I, iako je Olimpijakos bio veliki favorit, pošto je u derbi ušao posle sedam pobeda u Evrolgi, a "zeleni" u tom takmičenju izgubili pet puta u nizu, na kraju je Panatinaikos kao gost trijumfovao sa 76:81, i to uz čudo u režiji Nemanje Nedovića.


Naime, smenjivali su se rivali u vođstvima, sve dok crveno-beli, pred 9.500 svojih navijača u "Dvorani mira i prijateljstva" nisu otišli na 59:45 krajem treće deonice. Činilo se da će Olimpijakos opravdati ulogu favorita, imao je +13 i početkom poslednje četvrtine, ali je Nedović priredio šou.


Uz dve njegove trojke, PAO je prišao na 67:64, potom je dao koš uz prekršaj nad njim, pa onda pogodio s distance za vođstvo gostiju od 69:70 uz tri minuta do kraja.


A kada se pitanje pobednika odlučivalo, Nemanja Nedović je na nestvaran način, sa skoro devet metara, pogodio trojku za odlazak na 72:76, što je bila razlika koju Olimpijakos nije uspeo da stigne.


Nedović je ubacio 24 poena crveno-belima, a delovao je nezaustavljivo - šutirao je 4/4 za dva, 4/8 za tri, promašio je samo jedno od pet slobodnih bacanja, a ostvario i dve asistencije. Drugi strelac u ekipi pobednika je bio Papapetru sa 13, a Kaselakis je ubacio 11.


Vezenkov je postigao 19 poena i imao 10 poena timu domaćih, dok je Mustafa Fal meč okončao sa učinkom 17 - 11, a Kostas Slukas sa 10 poena.

Bonus video: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir