PARTIZAN PREOKRETOM DO TRIJUMFA: Crno-beli od velikog minusa do slavlja protiv Igokee

Č. V.

04. 12. 2021. u 21:00

PARTIZAN je bio na pragu drugog poraza u ABA ligi, ali je u neizvesnoj završnici uspeo da pobedi Igokeu u Laktašima sa 68:70.

ПАРТИЗАН ПРЕОКРЕТОМ ДО ТРИЈУМФА: Црно-бели од великог минуса до славља против Игокее

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna/ABA liga

Malo je falilo da se crno-beli baš kao i večiti rival oklizne u ovoj dvorani, no kada je bilo potrebno Beograđani su pronašli pravu igru i uspeli su da upišu novi trijumf u regionalnom takmičenju.

Meč je počeo tvrdo na obe strane. Mučili su se i jedni i drugi u napadu, bilo je i dosta grešaka. Ipak, izabranici Željka Obradovića su dobro počeli drugi period i poveli sa 17:25, a onda je usledila serija domaćih od 9:0 i vođstvo.

Do kraja druge četvrtine Partizan je postigao samo tri poena, pa je nakon 20 minuta košarke bio u zaostatku od sedam razlike - 35:28.

Treću četvrtinu je bolje otvorio tim Dragana Bajića koji je u nekoliko navrata išao i na plus 14 i sve je vodilo ka tome da će Igokea upisati sigurnu pobedu, ali...

Partizan je povećao agresivnost u odbrani u četvrtom kvartalu i počeo da topi prednost rivala. Ipak, domaćin je brzo otišao na novu dvocifrenu razliku - 63:53, no usledio je strašan odgovor gostiju. Crno-beli su za dva minuta napravili seriju 0:10 i uspeli da dođu do izjednačenja.

DUEL Alen Smailagić i Dešon Stivens/FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna/ABA liga

U tim momentima je proključala dvorana u Laktašima. U poslednji minut se ušlo sa nerešenim rezultatom 66:66, a onda je Kevin Panter pogodio dva penala i na taj način doneo vođstvo crno-belima, prvo još od sredine druge četvrtine.

Igokea je u narednom napadu uspela da pogodio preko Dešona Stivensa koji je izgradio dobru poziciju pod košem i lako poentirao nakon dodavanja Volera. Do kraja je ostalo 24 sekunde, a trener domaćeg tima je odlučio da se pravi faul kako bi njegovi igrači imali poslednji napad na utakmici. Uroš Trifunović je bio precizan sa linije slobodnih bacanja i rivalu je ostavio 14 sekundi.

Lopta je bila u rukama Markela Starksa koji ju je dugo držao kod sebe, a onda je pronašao Antabiju Volera koji je uzeo težak šut za tri poena - nije bio precizan i gosti su mogli da počnu sa slavljem.

Crno-bele je do trijumfa predvodio Alen Smailagić koji je meč završio sa 15 poena, pratio ga je Zek Ledej sa 14. Na drugoj strani Dešon Stivens i pomenuti Voler su postigli po 18 poena.

Partizan sada ima učinak 9-1, a Igokea 5-5.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu