ZVEZDA KAŽNJENA, ALI TO NIJE SVE: Evroliga preti oštrijim sankcijama

Novosti online

20. 12. 2021. u 20:06

EVROLIGA je kaznila KK Crvena zvezda sa 47.000 evra zbog ponašanja navijača protekle nedelje, na mečevima s Barselonom i Bajernom iz Minhena.

ЗВЕЗДА КАЖЊЕНА, АЛИ ТО НИЈЕ СВЕ: Евролига прети оштријим санкцијама

foto: evroliga

U duelu s Barselonom, kako se navodi u saopštenju Evrolige, u dva navrata su ubacivani predmeti na teren, za ukupnu kaznu od 11 hiljada evra.

Tri dana kasnije, Zvezda je kažnjena sa ukupno 37.000 evra – opet zbog ubacivanja predmeta u teren, ali i zbog „agresije prema igraču protivničkog tima“.

„Ovakve kazne, koje dobijaju na težini jer se vode kao ponovljeni prekršaji, ozbiljno ugrožavaju finansijsko poslovanje i normalno funkcionisanje našeg kluba! Pored toga, nakon ovih prekršaja KK Crvena zvezda ponovo prete i oštrije sankcije, a to su: igranje pred praznim tribinama ili čak oduzimanje bodova!!!“, navodi se na sajtu crveno-belih i dodaje se:

„KK Crvena zvezda još jednom moli i apeluje na sve koji prate utakmice našeg tima u Evroligi, da sportski i fer navijaju i pružaju podršku ekipi, bez ikakvog vređanja ili ugrožavanja fizičkog integriteta protivničkih igrača, i članova stručnih štabova, kao i svih aktera utakmica! Samo tako, ambijent i podrška koju imamo i koja našim igračima znači jako puno, dobija svoj smisao, u suprotnom naše velike pobede služiće za plaćanje visokih kazni, a imidž kluba koji gradimo godinama u ovom takmičenju velikim delom i zbog odlične organizacije velikog broja utakmica biće ozbiljno narušen“.

Crveno-beli imaju skor 7-9 u Evroligi, a u sredu gostuju Efesu u Istanbulu.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)