PRVI SRBIN KOME SU OVO URADILI: Nikola Jokić u Americi doživeo ono što mnogi nisu

D. N.

21. 12. 2021. u 13:16

NIKOLA Jokić je ponovo tema dana u NBA ligi.

ПРВИ СРБИН КОМЕ СУ ОВО УРАДИЛИ: Никола Јокић у Америци доживео оно што многи нису

Tanjug/AP

Ovih dana Srbin briljira na košarkaškim terenima, i to uz nestvarne učinke, ali sada se o njemu priča zbog jedne druge stvari.

I to dok njegovi Nagetsi, usled velikog broja korona-inficiranja i NBA haosa koji je nastao, imaju iznenadno slobodno vreme.

Naime, Jokić je postao prvi srpski košarkaš koji se našao u jednom od najgledanijih crtanih filmova "Saut park" ("South park").

Autori ovog serijala su Jokića stavili u prilično neobičnu petorku Denvera, jer su s njim u ekipi mladi Majkl Porter Junior, ali i raniji članovi kluba iz Kolorada, Taj Loson, Aron Aflalo i Danilo Galinari. Oni su se našli na parketu protiv Los Anđeles klipersa, u kojima je kao glavna zvezda predstavljen Pol Džordž.

"Neobrijani" Jokić i ovakvi Nagetsi, baš kao ni njihovi rivali, nisu bili "previše na ekranu", svega jednu uspešnu akciju, pošto je u centru pažnje, kako to obično u "Saut parku" i biva, bio Erik Kartman.

A posle "izleta" u svet crtanih filmova, srpskog asa uskoro čeka povratak takmičarskim mečevima. I to posle istinskih bravura.

Pre desetak dana Jokić je, podsetimo, ostvario tri uzastopna tripl-dabla, i to na gostovanjimapotom je po povratku u Kolorado i protiv Vašingtona bio fantastičan, iako je meč završio tako što je isključen. Zatim je ostvario tripl-dabl protiv Minesote, pa zablistao i protiv Atlante

U međuvremenu je doživeo i prilično nepoštovanje od strane NBA liga, zbog Srbina je izbila i velika svađa u jednoj gledanoj američkoj TV emisiji, ali sada slede novi izazovi.

Nikola Jokić i Nagetsi u četvrtak gostuju Alekseju Pokuševskom i Oklahoma Siti tanderima, od dva sata iza ponoći, a odmah dan kasnije, u petak u tri, ugostiće Šarlot Hornetse. Denver je sa učinkom 15-14, odnosno 51,7% pobeda u dosadašnjem toku sezone, početkom ove sedmice uspeo da se probije na peto mesto Zapadne konferencije iako nije igrao, jer su ispod njega pali i Klipersi (16-15) i Lejkersi (16-15) i Minesota (15-15). Dva naredna rivala Nagetsa imaju lošiji učinak od njih - Tanderi su 13. na "zapadu" sa 10-19, a Hornetsi osmi na "istoku" sa 16-17.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...