STOP VASI I LARKINU: Zvezda gostuje aktuelnom prvaku Evrolige Efesu

V. PRERADOVIĆ

22. 12. 2021. u 09:30

DESET puta je Zvezda igrala protiv Efesa u Evroligi, danas prvi put protiv ovog tima sa šampionskim oreolom. Ni pre nego što su Vasilije Micić i Šejn Larkin, kao vodeći tandem, pretvorili u javu trofejne snove, crveno-beli nijednom nisu slavili na terenu "pivara".

СТОП ВАСИ И ЛАРКИНУ: Звезда гостује актуелном прваку Евролиге Ефесу

FOTO: ABA liga

Nameće se pitanje: imaju li šansu da sruše tu tradiciju u današnjem meču 17. kola u istanbulskom "Sinan Erdem domu" (18.30)?

- I mi smo trenutno u dobrom ritmu, mislim da možemo da tražimo našu šansu i u Istanbulu - veruje u mogućnost iznenađenja Zvezdin kapiten Branko Lazić.

Na iznenađenje evropske košarkaške javnosti, Efes je ovu sezonu načeo serijom od četiri poraza, što je najlošiji start jednog šampiona u istoriji takmičenja. U poslednjih deset mečeva ostvario je sedam pobeda za 50 odsto uspešnosti (8-8) i osmo mesto na tabeli pred duel sa Zvezdom.

- Igrački najkvalitetnija ekipa u Evropi - nema dilemu krilni centar crveno-belih Luka Mitrović.

- Iako njihovi dosadašnji rezultati možda to ne pokazuju, siguran sam da će se u nastavku sezone samo uspinjati na tabeli. Idemo u Istanbul da vidimo koliko možemo protiv najboljih evropskih timova na gostujućem terenu.

Posle MVP sezone, Micić u ovoj ima uspone i padove, ali je u prethodne dve utakmice na domaćem terenu prosečno postizao 25 poena, uz 60 odsto realizacije trojki i četiri asistencije. U poslednjoj, na gostovanju Makabiju, Larkin je sa 26 poena preuzeo komandnu palicu.

- Radi se o dvojici najboljih igrača u Evroligi. Jedan je to i zvanično, Micić kao aktuelni MVP. Potrebno je da igramo i individualnu i timsku odbranu, jer pojedinac ne može da ih zaustavi - kaže Lazić.

Zdravstveni problemi su svakodnevica crveno-belih još od pripremnog perioda. Na Bosforu će nastupiti bez Dejana Davidovca, verovatno i bez Ognjena Dobrića.

- Na dan utakmice procenićemo kakva je situacija sa Dobrićem, male su šanse da će moći da igra - podnosi medicinski izveštaj trener Zvezde Dejan Radonjić.

- Čeka nas duel sa prvakom Evrope, koji je napravio male izmene u odnosu na prošlu sezonu. Igrači koji su bili nosioci velikog uspeha i dalje su tu. Trudićemo se da damo sve od sebe i budemo najbolji što možemo u ovom trenutku, ne samo u odbrani već i u napadu.

Ataman: Kalinić glavna pretnja

TRENER Efesa Ergin Ataman dobro zna odakle preti najveća opasnost njegovom timu:
- Zvezda je tim koji igra izuzetno dobro u odbrani i nikad ne prestaje da se bori. U napadu poeni i asistencije Nikole Kalinića su njeno najubojitije oružje. Za nas je veoma važno da ostvarimo nadmoć u skokovima. Čeka nas teška utakmica, ali ako znate koji je vaš put, morate da budete spremni da prevaziđete teškoće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...