SRBIN RAZBIO HRVATA ZA ISTORIJU: Nikola Jokić je uradio nešto što niko u ovom veku nije (VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2021. u 06:38

SRPSKI as Nikola Jokić i ove sezone igra na MVP nivou. Denver je u Stejpls centru (sada se zove Kripto arena) pobedio oslabljene Kliperse sa 103:100.

СРБИН РАЗБИО ХРВАТА ЗА ИСТОРИЈУ: Никола Јокић је урадио нешто што нико у овом веку није (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Srbin je pružio još jednu veličanstvenu partiju o kojoj će se pričati. Naime, Jokić je na parketu proveo više od 37 minuta i za to vreme postigao 26 poena (9/24 iz igre, 1/3 trojke, 7/7 slobodna bacanja), uhvatio čak 22 skoka, zabeležio pet asistencija, uz četiri izgubljene lopte i po dve ukradene i blokade.

Uz to Nikola je rešio meč kada je ubacio poslednja dva slobodna bacanja, 12 sekundi pre kraja susreta, kojim je doneo važnu pobedu ekipi Majka Melouna.

I ne samo to, u "Gradu anđela" učinio je nešto što niko od igrača u NBA ligi nije u ovom veku.

Postao je prvi košarkaš od Čarlsa Barklija i 1998. godine koji je u dve uzastopne utakmice beležio najmanje 20 poena, 20 skokova i pet asistencija.

Prethodno je u porazu od Šarlota duel završio sa 29 poena, 21 uhvaćenom loptom i takođe pet uspešnih dodavanja.

Neverovatan rekord srpskog superstara

Jokiću su najviše pomagali Barton sa 17, odnosno Rid sa 15 poena.

Na drugoj strani, u odsustvu Pola Džordža i Kavaja Lenarda, Bledso i Boston su ubacili po 18 poena, dok je Hrvat Ivica Zubac kompletirao dabl-dabl sa 17 poena i 11 skokova, ali slaba uteha jer nije mogao da sačuva Srbina.

Ekipa iz Kolorada sada drži šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 16-16, dok su Klipersi mesto iznad sa jednim trijumfom više.

Košarkaši Oklahome su na svom terenu pobedili Nju Orleans sa 117:112.

Šej Gildžes Aleksander sa 31 poenom predvodio Oklahomu, Eron Vigins je dodao 24, dok je srpski košrkaš Aleksej Pokuševski za osam minuta na terenu upisao dva poena i po jedan skok i asistenciju. U timu Nju Orleansa najefikasniji je bio Džoš Hart sa 29 poena i deset skokova.

Košarkaši Filadelfije slavili su u gostima protiv Vašingtona sa 117:96, predvođeni Džoelom Embidom koji je ubacio 36 poena uz 13 skokova.

Embida je najbolje pratio Tobijas Heris sa 23 poena, dok je u redovima Vašingtona najefikasniji bio Spenser Dinvidi sa 17 poena.

Oba tima sada imaju skor 17/16.

Kevin Lav i Darijus Grenland su postigli po 22 poena, a Klivlend je izjednačio rekord franšize sa 46 poena u trećoj četvrtini kako bi pobedio Toronto na svom terenu sa 144:99.

Lauri Markanen je dodao 20 poena za pobednički tim koji je u poslednjoj deonici imao i 47 poena prednosti.

U ekipi Toronta najbolji je bio Juta Vatanabe sa 26 poena i 13 skokova.

Majami je pobedio Orlando sa 93:83, uz dabl-dabl Džimija Batlera od 17 poena i 11 skokova, a isti broj poena ubacio je i Kejleb Martin. Na drugoj strani, Geri Heris je ubacio 20 poena.

Košarkaši Čikaga su slavili protiv Indijane sa 113:105 za svoju treću pobedu u nizu. Zek Lavin je postigao 32 poena, Demar Derozan je dodao 24, dok je Nikola Vučević upisao 16 poena i 15 skokova.

Memfis je drugi put u deset dana pobedio Sakramento, ovog puta sa 127:102. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dezmond Bejn sa 28 poena, dok je Dža Morant dodao 18, uz devet asistencija i sedam skokova i tako pomogao svom timu da prekine niz od tri poraza.

Košarkaši San Antonija su bili bolji od Detroita sa 144:109 za treću pobedu u nizu, a četvrtu u poslednjih pet utakmica. Najbolji u pobedničkom timu bio je Keldon Džonson sa 27 poena.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu