CRVENO I ZA ŽALGIRIS: Košarkaši Zvezde ne putuju u Litvaniju

V. PRERADOVIĆ

10. 01. 2022. u 19:58

DVEMA evroligaškim i jednoj jadranskoj utakmici Crvene zvezde u takmičarskom "karantinu", pridružila se i treća iz rasporeda elitnog klupskog takmičenja, planirano gostovanje Žalgirisu.

ЦРВЕНО И ЗА ЖАЛГИРИС: Кошаркаши Звезде не путују у Литванију

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Ranije su odloženi dueli sa Fenerbahčeom iz 19. kola i Real Madridom iz 20, koji je trebalo da bude odigran 11. januara u Beogradu. 

Utakmica Crvene zvezde i Žalgirisa trebalo je da bude odigrana u četvrtak, 13. januara u Litvaniji, ali je sada i ona odložena.

Iz istog razloga, na zahtev Albe, odložen je duel Fenerbahčea i nemačkog tima, koji je trebalo da bude na programu u petak, 14. januara. Ranije tokom dana već je odložen meč Zenita i Olimpijakosa u istom kolu.

Čak desetorica igrača crveno-belih dobila su pozitivne nalaze testiranja. Prvi je Nikola Kalinić koji je otišao u karantin prvog dana nove godine. Potom su, po povratku sa utakmice u Splitu, potvrde o virusnoj infekciji stigle za još osmoricu prvotimaca - Branka Lazića, Luku Mitrovića, Ostina Holinsa, Nejta Voltersa, Ognjena Dobrića, Stefana Markovića, Marka Simonovića i Majka Cirbesa. Istovremeno i za glavnog trenera Dejana Radonjića, njegovog prvog pomoćnika Gorana Boškovića i člana stručnog štaba Nikolu Birača.

Poslednji prijavljen slučaj odnosi se na Dejana Davidovca, koji je u izolaciji od 8. januara.

U pokušaju da se odupre novom virusnom talasu i izbegne scenario privremenog stopiranja sezone, Evroliga je izmenila kovid-protokol i odlučila da period karantina skrati sa 14 na sedam dana.

Shodno tome, Kaliniću je istekla mera izolacije, do utorka će taj uslov ispuniti još osmorica igrača, takođe i članovi stručnog tima kluba s Malog Kalemegdana, ali nije bilo realno očekivati da će se crveno-beli praktično pravo iz karantina zaputiti u Kaunas.

Evroliga je u velikim problemima jer korona je uslovila da se otkaže celo 19. kolo, a sada već i veliki broj utakmica 20. i 21. kola.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu