BOGDAN BOGDANOVIĆ NA UDARU: Klub ga se odriče, kraj "NBA sna" na pomolu?!

Novosti online

20. 01. 2022. u 15:43

BOGDAN Bogdanović se, izgleda, nalazi na prekretnici.

БОГДАН БОГДАНОВИЋ НА УДАРУ: Клуб га се одриче, крај НБА сна на помолу?!

FOTO: AP/Tanjug

U NBA ligi još tri nedelje klubovi mogu da "trguju" jedni s drugima, monete su aktivni košarkaši i prava na pikove budućih draftova (ponekad sve to ide i uz doplatu u gotovini), a jedan slučaj o kome se priča u Sjedinjenim Američkim Državama bi i te kako mogao da interesuje ljubitelje košarke u Srbiji.

Redakcija "Novosti" vam prenosi njegove najznačajnije detalje, a otkriva ih novinar "Atletika" Kirs Kiršner, jedan od najboljih poznavalaca Atlanta Houksa u američkim medijima.

Naime, prema njegovoj tvrdnji, moguće je da Bogdan Bogdanović napusti ovaj klub upravo do kraja aktuelnog prelaznog roka, koji traje do 10. februara.

Evo i kako je on o tome izvestio:

Podsetivši najpre da su Houksi prošle sedmice "trejdovali" Kema Rediša, Solomona Hila i drugog pika na draftu 2025. godine u zamenu za Njujorkov "zaštićeni, Top-18" pik prve runde drafta, pomenuti novinar je istakao da Atlanta uopšte ne namerava da tu zastane na rekonstrukciji.


Po njegovim saznanjima, najbliži odlasku ove zime je italijanski as Danilo Galinari, a tik uz njega pominje i srpskog reprezentativca. I to na sledeći način:

Bogdan Bogdanović 

(ugovor još dve godine, preostalo da se isplati 36 miliona, od čega je "igračeva opcija" 18 miliona dolara u sezoni 2023/2024)


Jedan od najvećih razloga što su Houksi bili među najboljim timovima drugog dela prošle sezone je što je Bogdan Bogdnaović igroa na Ol-star nivou, imajući u vidu da se pretvorio u jednog od najbolji trojkaša lige. Ali, sada šutira najgorih-u-karijeri 35% sa distance, a odbrana mu se raspala u odnosu na prošli šampionat. Čitave sezone deluje kao da kasni za korak (u odnosu na rivale) a sada se nalazi na listi povređenih zbog problema sa kolenom, istim onim u kome se desila fraktura početkom prošle sezone i istim onim koje ga je mučilo i između dva prvenstva. 


Houksi bi trebalo da imaju razloga za zabrinutost, jer je čitave sezone jasno da ne liči na 'broja 2', iza Trea Janga, u ovoj ekipi, kao što je to bio slučaj prošle godine u pohodu ka finalu Istočne konferencije. Uopšte ne treba da predstavlja šok ako Bogdanović bude uključen u bilo koji 'dil' koji Houksi obave (do kraja ovog prelaznog roka)", piše Kirs Kiršner.


Bogdan Bogdanović, koji je ove sezone imao problem sa povredom kolena, potom je bio u tzv. Kovid-protokolu, a sada iznova ne igra iz pomenutih zdravstenih razloga vezanih za nogu, u Atlanti je do ovog trenutka prosečno postizao 12poena po meču, uz 3,8 skokova i 2,6 asistencija.


Košgeterski je ispod prošlogodišnjeg proseka, najboljeg otkako je stigao u NBA ligu, kada je postizao 16,4 poena po utakmici, ali i šutirao preciznije (minule sezone 47,3% iz igre, ove 41,2%, a naročito je bio bolji kada se o trojkama radi - 43,8% naspram 35,4% u ovom šampionatu).

Povrede i duga odsustva su, vidi se, uzele danak, ali nema sumnje da je naš sjajni reprezentativac rešen da igra na vrhunskom nivou kakav se u NBA i očekuje. U Sakramentu je igrao u timu za kog je plej-of bio "sanak pusti", što se potpuno kosilo sa Bogdanovim poimanjem košarke, u kojoj se stalno grabi napred, ka pobedama, doigravanjima i titulama, a taman kada je stigao u Houkse koji imaju i takve ambicije, i tim za takva dela, desila se serija pehova.

Odustane li klub od njega, što nije nemoguće, teško da će i sam Bogdan odustati od svojih snova. Možda u nekom novom NBA klubu, ali, gde god nastavljao karijeru - za njega je najvažnije da problem sa kolenom postane samo ružna prošlosti. Pitanje je samo da li će njegov aktuelni (ili novi) NBA klub, imati strpljenja koliko i srpski košgeter. Ako se te dve stvari poklope, onda "nema zime", ni za Bogdanovića, ni za ekipu u kojoj je. U kojoj god da bude posle ovog prelaznog roka.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir