"KOGA TI ZAFRKAVAŠ?!" Medžik DŽonson "odlepio" zbog Nikole Jokića (VIDEO)

D. N.

20. 01. 2022. u 23:00

NIKOLA Jokić je uradio nešto što je i legendu NBA lige, Irvina "Medžika" Džonsona ostavilo u neverici.

КОГА ТИ ЗАФРКАВАШ?! Меџик Џонсон одлепио због Николе Јокића (ВИДЕО)

Tanjug/AP

U noći za nama, Jokić je na neverovatan način predvodio Denver do pobede nad Los Anđeles Klipersima. Bilo je tu i defanzivnih bravura srpskog centra, i košgeterske rapsodije, i dominacije u skoku, i nasrtaja na sudije (trener Majkl Meloun je brzom intervencijom sprečio da Jokić dobije drugu tehničku grešku u toj, trećoj deonici dramatičnog meča) ali, naravno, bilo je i čudesnih asistencija.

Možda i najlepšu ostavio je za sam kraj produžetka.

Tada je, iako udvojen na desnoj strani terena, uočio kretnju svojih saigrača koji su omogućili da u levom uglu sam ostane Aron Gordon, pa je Jokić i pored dvojice čuvara - na čudesan način uspeo da ga proigr. A onda je usledila trojka koja je rešila pitanje pobednika.

Ali, iako je taj potez sam po sebi vredan košarkaškog divljenja, a odlično ga oslikava i fotografija napravljena u pomenutom trenutku dodavanja...

... Medžik Džonson je bio raspamećen celokupnim izdanjem našeg asa.

I to toliko, da je na Tviteru, pred 5,1 milionom svojih pratilaca na toj društvenoj mreži, poručio:

- Da li me zafrkavaš?! Džoker je imao 49 poena, 14 skokova i deset asistencija sinoć! Bilo bi vam bolje da je taj čovek i ove sezone u razgovorima kome treba da pripadne MVP nagrada!

To koliko Jokić dominira NBA ligom, prepoznaju i navijači, pa je Nikola već dobio 4.132.522 glasa za učešće na predstojećem Ol-staru. 

Toliko glasova ga je svrstalo na drugo mesto među "visokim igračima" Zapadne konferencije (prvi je Lebron Džejms sa 6.827.449), a upravo će dvojica "visokih", uz trojicu "niskih" biti članovi startnih postava na "susretu svih zvezda". Glasanje za Ol-star i dalje traje, a možete ga obaviti klikom na ovaj link zvaničnog sajta NBA lige.

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,9 poena po meču, ima čak 13,9 skokova po utakmici, uz 7,4 asistencije po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Posle odluke NBA lige, Nikola Jokić i Denver će do kraja januara proći kroz pravi "košarkaški pakao", a naredni meč igraće već u subotu, tri sata iza ponoći, kada će dočekati najprijatnije iznenađenje šampionata, Memfis "grizlije".

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 23-20, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, s tim da po 22 pobede imaju tri tima koja su na tabeli ispod njih - Minesota, Lejkersi i pomenuti Klipersi, a Memfis je treći na "Istoku", sa učinkom 31-16.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...