JOKIĆ POMERA SVE GRANICE: Niko ne može da ga zaustavi! Šesti tripl-dabl u januaru! (VIDEO/FOTO)

Novosti online

29. 01. 2022. u 08:03

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je da pomera granice u NBA ligi i zabeležio novi tripl-dabl.

ЈОКИЋ ПОМЕРА СВЕ ГРАНИЦЕ: Нико не може да га заустави! Шести трипл-дабл у јануару! (ВИДЕО/ФОТО)

FOTO: Tanjug

Jokić je ponovo bio glavna figura u ekipi Denvera, koja je ostvarila četvrti uzastopni trijumf, ovoga puta na gostovanju kod Nju Orleansa – 116:105.

Jokić je na parketu proveo pola sata i za to vreme postigao 29 poena (11/19 iz igre, 3/6 trojke), uz 13 skokova i 10 asistencija.

Nikola je 12. put od početka sezone, a 69. u karijeri imao dvocifren učinak u tri statističke kategorije, čime je nastavio niz neverovatnih partija u 2022.

Momak iz Sombora je zabeležio čak šest tripl-dablova, što mu je drugi put u karijeri da dođe do tog broja u jednom mesecu.

FOTO: Tanjug

Jedini centar koji je bolji u tom segmentu jeste Vilt Čemberlen, koji je četiri puta u karijeri imao po šest tripl-dablova mesečno.

Što se večne rang-liste tiče, aktuelni MVP je i dalje sedmi, ali sve je bliži upravo Čemberlenu koji je na šestoj poziciji sa 78.

Koliko je nekadašnji igrač Mege dominantan potvrđuje i podatak da su svi aktivni centri skupili 52 tripl-dabla, što je mnogo manje nego njegovih 69.

FOTO: Tanjug

Duel u Nju Orleansu bio je vrlo neizvestan, iako su Nagetsi tokom većeg dela imali minimalnu prednost. Uspeli su da je sačuvaju i sredinom poslednje četvrtine slome otpor rivala, kada su došli do 16 poena razlike (103:87).

"Pelikani" su pokušali da se vrate, došli na dva poseda zaostatka u završnici, ali vremena za nešto više nije bilo.

Pored Jokića, u ekipi Majka Melouna istakao i Eron Gordon sa 20 poena.

Na drugoj strani, Džons je bio najefikasniji sa 19 poena, jedan manje dodao je Aleksander-Voker, dok je Vili Ernangomes ubacio takođe 18 poena i uhvatio 16 lopti.

Denver je popravio formu i zabeležio četvrti vezani trijumf, ali i dalje zauzima šestu poziciju na Zapadu sa skorom 27-21.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)