DA, DA, ISTINA JE! Nikola Jokić najbolji u istoriji NBA lige

Novosti online

17. 02. 2022. u 08:35

NIKOLA Jokić iz noći u noć pravi čuda, Ameri ovakvog "belog košarkaša" još nisu videli. Leri Bird i Dirk Novicki su legende NBA lige, ali ako Srbin nastavi ovim tempom, samo će mu nebo biti granica.

ДА, ДА, ИСТИНА ЈЕ! Никола Јокић најбољи у историји НБА лиге

Foto: AP

Nedavno je proslavio jubilej 500 utakmicu u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a na kakav ga je način proslavio.

Ispisao je neverovatne brojke, odnosno postao je prvi čovek u istoriji NBA ligi sa više od 9.000 poena, 5.000 skokova i 3.000 asistencija u prvih 500 utakmica.

Ameri su bili u čudu, klanjali su se Srbinu, kome samo nedostaje NBA prsten, pa da ga već slobodno možemo proglasiti najboljim Evropljaninom u SAD ikada.

A do tada, Jokić ruši redom rekorde i rivale. Nikola je odigrao još jednu monstruoznu partiju, srušio Golden Stejt, ali ono što je još uradio daje nam za pravo da ga proglasimo najboljim u istoriji NBA lige, bar kada je ovaj parametar u pitanju.

Srbin je prestigao velikog Majkla Džordana, da, najvećeg svih vremena. Naime, na svih osam prethodnih takmičarskih utakmica, Nikola Jokić je imao bar 20 poena, bar 10 skokova i bar pet asistencija.

Niz od sedam takvih mečeva su ostvarila samo trojica velikana ove igre - Leri Bird 1982. godine, Majkl Džordan 1989. i Kevin Durant 2016. Oni sada gledaju u leđa Srbinu, koji je i za prvih 500 mečeva u karijeri bio bolji od velike trojke. 

Nikola Jokić i saigrači iz Denver nagetsa posle trijumfa protiv Golden Stejta imaju kratku pauzu. Odmoriće se posle toga Nagetsi, ali ne baš i MVP lige, jer će u noći između nedelje i ponedeljka, 20. februara, Jokić biti starter na NBA Ol-star meču u Klivlendu.

A tamo stiže kao novi "20-10-5" rekorder, možda će Durentu i Džejmsu sada biti krivo što ga nisu birali među prvima u svoje ekipe. 

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)