I ON JE GLAVNI RIVAL JOKIĆU ZA MVP TITULU?! DŽoel Embid izveo neverovatan broj slobodnih bacanja na jednoj utakmici

D. N.

27. 02. 2022. u 23:00

NIKOLA Jokić važi i ove sezone za kandidata za MVP titulu u NBA ligi, iako glavni američki mediji guraju u prvi plan neke druge igrače, a pre svega Džoela Embida. Međutim, ono što sudije rade kada Embid igra, uopšte se ne dešava kada je u pitanju srpski as.

И ОН ЈЕ ГЛАВНИ РИВАЛ ЈОКИЋУ ЗА МВП ТИТУЛУ?! Џоел Ембид извео невероватан број слободних бацања на једној утакмици

FOTO: Tanjug

Recimo, u nedelju uveče po našem, srednjeevropskom vremenu, odigrana je utakmica u kojoj je Filadelfija pobedila Njujork Nikse sa 109:125.

Embid je, po starom običaju, bio najefikasniji u ekipi Seventisiksersa, trijumfu je doprineo sa 37 poena i devet skokova, a odličan je bio i u svom drugom meču u novom klubu, Džejms Harden, koji je postigao 29 poena, a imao i 16 asistencija, te 10 skokova. 

Ali, jedna stvar se posebon izdvojila na pomenutom meču.

Džoel Embid je, naime, izveo čak 27 slobodnih bacanja.

Od toga, ubacio je 23, dok je iz igre šutirao 7/18 (trojke 0/4).

Centru Filadelfije arbitri su u ovom šampionatu dodelili čak 558 slobodnih bacanja, a on ih je iskoristio 455.

Nikola Jokić je za celu ovu sezonu izveo 307 slobodnih bacanja i ubacio ih 247, što je 80,5% preciznosti kada se radi o šutiranju penala.


Jokićevi proseci su, trenutno, 25,8 poena, 13,7 skokova i osam asistencija po meču, a Embidovi 29,7 poena, 11,1 skok i 4,5 asistencije.

Inače, do pomenutog meča Njujorka i Filadelfije, Jokić i Embid su bili izjednačeni po broju poena (1.395) u ovom šampionatu, s tim da je Embid to dostigao sa manje takmičarskih nastupa, otuda i bolji presek.


Međutim, Jokić bolje proigrava saigrače, pa po jednom meču Denvera, 19,8 poena prosečno daju igrači Nagetsa posle asistencija Srbina, a Embid prosečno asistira za 11 poena saigrača po meču. 


Kada se, statistički, povuče crta, Jokić je bio "odgovoran" za 524 poena više nego Embid u ovoj sezoni: Nikola je, što dao, što asistirao, za 2.442 poena, a zvezda Filadelfije je "kriva" za 1.918 poena Seventisiksersa. Od toga, 455 je lično dao sa linije penala.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

OSVOJIO JE ONO ŠTO JE NAJVIŠE ŽELEO: Federer u Šangaju, da li će gledati Novakov meč? (VIDEO)